Windows kullanıcılarına müjde! 3 binden fazla Android oyunu PC'ye geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Google
- Güncelleme:
Windows kullanıcılarına müjde! 3 binden fazla Android oyunu PC'ye geldi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Google

Windows için Google Play Games 3 binden fazla yeni oyun ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Aynı zamanda platforma yeni özellikler de eklendi.

Teknoloji devi Google, şirketin Android oyunlarını PC oyuncularına getirdiği henüz Beta aşamasında olan projesi Google Play Games hakkında yeni bir gelişmeyle hayranları karşısına çıktı.

İlk olarak geçen yılın Kasım ayında hizmet vermeye başlayan program, ekranları yansıtmak için geçici çözümlere veya alternatif yöntemlere ihtiyaç duymadan, şirketin mobil işletim sistemindeki oyunları Windows 10 veya Windows 11 yüklü bilgisayarlarda çalıştırmaya imkan sağlıyor.

Google'a göre, katalogda halihazırda 3 binden fazla Android oyunu yayınlanmış durumda. Geliştirici Supercell'in Clash of Clans ve Clash Royale gibi tabletler ve akıllı telefonlar için popüler oyunları dahil olmak üzere yeni yapımlar platforma eklendi. Koleksiyonun geri kalanı gibi her iki oyun da tabletler, cep telefonları ve bilgisayarlar (Windows veya Chromebook'lar) arasında ilerlemeyi senkronize ediyor.

Windows kullanıcılarına müjde! 3 binden fazla Android oyunu PC'ye geldi

GOOGLE PLAY GAMES İÇİN GELEN YENİLİKLER

Google çok sayıda oyunun yanı sıra programın çalışma biçiminde de bazı değişiklikler yaptı. Artık arayüzde istediğiniz oyunun adını yazarak oyun bulmanızı sağlayan bir arama çubuğu yer alıyor. Google ayrıca favori türlerinizi seçebilmeniz ve sonuçların daha özel bir şekilde derlenebilmesi için bir dizi filtre de ekledi.

Buna ek olarak, artık çeşitli kontrolleri platformla eşleştirmek ve bu tür aksesuarları destekleyen oyunları oynamak mümkün. Buna PlayStation 5'in DualSense'i, PlayStation 4'ün DualShock'u ve Xbox Series X|S kumandaları da dahil oluyor.

Bir diğer yenilik ise bu çözünürlüğe ulaşan monitörlerde ve bu görsel seçeneğe sahip oyunlarda 4K grafik desteği oluyor. Görüntünün kalitesini ve ayrıntısını seçmek için herhangi bir oyunda Shift + Tab kısayolunu kullanmanız yeterli olacak. Ekranda açılan menüden istediğiniz ayarı seçmenüz mümkün.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...