Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Beklenen oldu! Huawei, ilk kez Apple'ı geçti!

Beklenen oldu! Huawei, ilk kez Apple'ı geçti!
Fotoğraf Başlığı Beklenen oldu! Huawei, ilk kez Apple'i geçti!

Huawei'nin tüm engellere rağmen geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemi, yıllar sonra iOS kullanım oranını geçti.

Kaydet
a- | +A

Huawei, HarmonyOS işletim sistemine yaptığı yatırımların meyvesini veriyor. Son yıllarda HarmonyOS'e gelen yenilikler ile dikkat çeken Huawei, Çin'de büyük bir başarı elde etti. Son veriler, HarmonyOS'in ilk kez iOS'u geride bırakarak Çin'deki en popüler ikinci mobil işletim sistemi olduğunu gösteriyor.

HarmonyOS, ilk olarak 2019 yılında Huawei tarafından tanıtılmıştı. Google'ın Huawei'yi Android işletim sisteminden men etmesi sonrasında HarmonyOS, Huawei için önemli bir çıkış noktası haline gelmişti.

BAKMADAN GEÇME
Microsoft, İspanya
HABER

Microsoft, İspanya'ya dev veri merkezi yatırımı yapıyor: 7,16 milyar dolar!

Beklenen oldu! Huawei, ilk kez Apple'ı geçti! - 1. Resim
Başlık ResmiBeklenen oldu! Huawei, ilk kez Apple'ı geçti! - 1. Resim

HUAWEİ NASIL APPLE'I GEÇTİ?

South China Morning Post'un haberine göre, HarmonyOS 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 8 olan pazar payını 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 17'ye yükseltti. Bu artış, Huawei'nin HarmonyOS'e olan yatırımlarının ve pazarlama faaliyetlerinin bir sonucu olarak görülüyor.

Aynı dönemde iOS'un pazar payında ise düşüş yaşandı. iOS'un pazar payı %20'den %16'ya geriledi. Bu düşüş, iPhone 15 serisinin satışlarının beklenen düzeyde olmadığı anlamına geliyor. HarmonyOS'in başarısı sadece Çin ile sınırlı değil. Küresel pazarda da HarmonyOS'in kullanıcı sayısı artıyor. HarmonyOS, bir önceki yıla göre kullanıcı sayısını iki katına çıkararak %2'den %4'e yükseldi.

BAKMADAN GEÇME
Euro 2024 heyecanı TOGG
HABER

Euro 2024 heyecanı TOGG'da! A Milli Takım maçları TOGG ekranından izlenebilecek...

Beklenen oldu! Huawei, ilk kez Apple'ı geçti! - 2. Resim
Başlık ResmiBeklenen oldu! Huawei, ilk kez Apple'ı geçti! - 2. Resim

HUAWEİ'NİN İŞLETİM SİSTEMİ ALINIR MI?

Analistler, Huawei'nin HarmonyOS'in ivmesini daha da geliştireceğini tahmin ediyor. Huawei, Mate 60 ve Pura 70 serisi gibi yeni cihazlar ile HarmonyOS'in popülerliğini artırmayı hedefliyor.

Huawei, HarmonyOS'i sadece mobil cihazlarda değil, dizüstü bilgisayarlarda da kullanmayı planlıyor. Bu sayede HarmonyOS'in kullanım alanı daha da genişleyecek ve Huawei'nin işletim sistemi pazarındaki gücü artacak.

BAKMADAN GEÇME
Samsung Galaxy Z Fold 6 ilk kez kanlı canlı görüntülendi! İşte tasarımı...
HABER

Samsung Galaxy Z Fold 6 ilk kez kanlı canlı görüntülendi! İşte tasarımı...

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.