Devrim gibi teknoloji, otomobil 5 dakikada şarj olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Devrim gibi teknoloji, otomobil 5 dakikada şarj olacak

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yeni teknoloji ile elektrikli araçlar 5 dakika gibi kısa bir sürede şarj olurken, batarya ve menzil problemi ortadan kalkıyor

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - ABD’de Cornell Üniversitesinin araştırmacıları elektrikli araçlarda devrim niteliğinde bir teknolojiye imza attı. 5 dakikadan daha kısa sürede şarj olan lityum pil geliştirerek, elektrikli araçların şarj süresi konusundaki büyük engeli aştı. Kısa sürede şarj olabilen yeni batarya teknolojisi, sadece şarj süresini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda batarya paketlerinin boyutunu ve dolayısıyla elektrikli araç maliyetlerini de düşürüyor.

Mevcut durumda en hızlı ticari şarj cihazı bir elektrikli aracı en az 30 dakika içinde şarj edebiliyor. Cornell Mühendislik profesörü ve dekanı Lynden Archer 5 dakikada şarj ile tek şarjda 480 kilometrelik menzile gerek kalmayacağını söyledi. Archer’a göre tek ancak hızlı bir şarj ile daha az menzil aracın üretim maliyetini de düşürebilir.

Ulaşımdan kaynaklanan emisyonları azaltmak isteyen dünya ülkeleri, çeşitli ulaşım türlerini elektrikli hâle getirmeye çalışıyor. Otomobil, otobüs ve kamyon gibi kara yolu taşımacılığı bu dönüşüme öncülük ediyor ve önümüzdeki on yıl içinde fosil yakıtla çalışan otomobillerin satışının yasaklanması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...