Elon Musk'tan Mark Zuckerberg’e ‘tavuk’ benzetmesi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk'tan Mark Zuckerberg’e ‘tavuk’ benzetmesi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyarder iş insanı Elon Musk ile Mark Zuckerberg arasındaki rekabetin gerçek bir kafes dövüşüne taşınıp taşınmayacağı belirsizliğini korurken Musk bu defa da rakibine "tavuk" dedi.

YAZAR: SEVDA KILIÇ - Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X platformunun sahibi Elon Musk'ın, X'in ilk ciddi rakibi olarak gösterilen Threads'in sahibi Mark Zuckerberg’e yönelik bir sözü gündeme düştü. Hatırlayacağınız üzere, haziran ayında ‘Threads’ adlı 'Twitter alternatifi' metin tabanlı sosyal ağın kurulacağı haberlerinin ardından Elon Musk, Threads'i geliştiren Meta şirketinin CEO'su Zuckerberg'e kafes dövüşü teklifinde bulunmuştu. Zuckerberg de Musk'ın teklifini kabul ederek, konum göndermesini istemişti. O günden bu yana iki ayı aşkın bir süredir iki milyarderin adı uygulamalardan ziyade 'dövüş' ile anılıyor. 

KAFES DÖVÜŞÜ OLACAK MI, OLMAYACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, dövüşten önce bir ameliyat olma ihtimali olduğunu dillendirdi. Daha sonra iki milyarder dövüşün ne zaman ve nerede olacağını açıklamalarıyla gündeme getirdi. Ancak bir türlü anlaşma sağlanamadı. Musk, kafes dövüşünün İtalya'da olacağını ve ilgili kurumlarla konuştuğunu belirtmiş, Zuckerberg ve kendisine bağlı kurumların organizasyonunda yapılacağını söylemişti. Musk'ın açıklamasına göre, dövüş hem Meta'nın platformlarında hem de X'te yayınlanacak. 

Zuckerberg ise adeta bu durumdan bıkmışa benziyor. Zira Meta'nın CEO'su, dövüşmek için en baştan beri hazır olduğunu, tarih konusunda anlaşmaya varıldığında bunu açıklayacağını ancak o zamana kadar Musk’ın dediği hiçbir şeyin ikisinin ortak kararı olmayacağını söyledi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1690834577219002368

Meta şirketinin milyarder CEO'su, Musk'ın ciddi olmadığını ve bahane ürettiğini de belirtti. Buna karşılık, Musk ise X platformundaki bir paylaşımında Zuckerberg için "tavuk" ifadesini kullandı. Tavuk ifadesi, İngilizcede ‘ödlek’ anlamına da geliyor.

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...