Google Lens artık cilt hastalıklarını da tespit edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Lens artık cilt hastalıklarını da tespit edecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, Lens adını taşıyan görsel arama uygulamasına önemli bir özellik daha ekledi. Artık Lens, cilt hastalıklarını da tespit edebilecek.

Arama motoru devi Google, seyahat planlamasından kıyafet alışverişine kadar bir dizi yeni arama güncellemesi duyurdu. Yeni özellikler arasında en çok dikkat çeken işlevlerden biri de Lens uygulamasına gelen cilt sorunlarını tanımlama eklentisi oldu. Yani Google Lens artık sadece bir bitkiyi veya tarihi nesneyi tanımlamak için değil, cildinizdeki anormallikleri tespit edebilmek için de kullanılabilicek

Kullananlar bilir, eğer Google'ın Lens uygulamasına bir resim yüklersiniz arama motoru görseldeki nesneye en yakın arama sonuçlarını size gösterir. İşte yeni güncellemeyle, Google Lens'e cildinize yapışan bir şeyi gösterdiğinizde bunun kene ısırığına mı yoksa başka bir şeye mi benzediğini size gösterecek. Engadget'in haberine göre şirket, sağlık konusunda en iyi sonucu doktarlardan alabileceğiniz konusunda uyarıyor. 

SANAL KIYAFET DENEME ARACI DA GELDİ

Öte yandan Google, internet alışverişi yaparken istediğinizi bulmayı kolaylaştırmak için arama seçeneklerini de geliştiriyor. Artık mağazalar arasında tarz, renk ve desen gibi filtrelere göre arama yapabileceksiniz. 

Google Lens artık cilt hastalıklarını da tespit edecek

Google Lens'e gelen sanal kıyafet deneme aracı (Foto: Google)

Ardından aradığınızı bulduğunuzda, Google çevrim içi kıyafet alışverişinin temel sorununu çözmeye çalışıyor; kıyafet üzerinizde nasıl duracak? Bu noktada şirket, aynı ürünün farklı modellerde nasıl görüneceğini gösteren yeni bir sanal deneme aracı piyasaya sürüyor.

Program, kumaşın uyumunu ve görünümünü göstermek için üretken yapay zeka teknolojisini kullanıyor.

Bu arada Google, şu anda yalnızca H&M, Everlane, Anthropologie ve Loft gibi seçkin giyim markaları ile anlaşmış durumda. 

SEYAHAT ÖZELLİKLERİ GELDİ

Google ayrıca yeni seyahat merkezli özellikler de yayınladı. Bir şehrin 3B modelini keşfetmenizi sağlayan Immersive View'e erişim, Floransa, Venedik, Dublin ve Amsterdam'ı kapsayacak şekilde genişledi ve dünya çapındaki diğer 500 simge yapıyı bu özellikle keşfetmek mümkün. 

İster iOS ister Android telefonunuz olsun, Google, seyahatinizi doğrudan rotaya genel bakıştan veya kilit ekranınızdan takip etmenizi sağlayan bir özellik sundu. 'Göz atılabilir yol tarifleri', tahmini varış süresi güncellemeleri ve yürüme, bisiklete binme veya araba kullanma talimatları sağlıyor. Google Haritalar'ın masaüstü sürümü, gezi planlamasını iyileştirmek ve her şeyi öne çıkanlara kaydederek aynı anda birden çok seyahat programı üzerinde çalışmanıza imkan sağlamak için 'Son Aramalar'ı da güncelliyor.

Seyahat planlaması bağlamında, makalelerden, incelemelerden ve fotoğraflardan farklı konumlar hakkında yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir özete de erişebileceksiniz. Buna, Google'ın Mayıs ayında halka açtığı Search Labs aracılığıyla erişim mümkün ancak Search Labs'ı kullanabilmek için ilk olarak bekleme listesine kaydolmanız gerekecek. 

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...