Nvidia ile Foxconn şirketleri 'yapay zeka fabrikası' için anlaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nvidia ile Foxconn şirketleri 'yapay zeka fabrikası' için anlaştı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Teknoloji devi Nvidia, Hon Hai/Foxconn Grubu ile birlikte yapay zeka fabrikaları kuracaklarını duyurdu. Nvidia, dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olarak biliniyor.

Teknoloji dünyasının iki büyük şirketi arasında önemli bir anlaşma imzalandı. BBC'nin haberine göre, Nvidia CEO'su Jensen Huang ve Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu, dün, Foxconn'un Tayvan'ın başkenti Taipei'deki yıllık teknoloji fuarında bir araya geldi.

Şirket temsilcileri, birlikte 'yapay zeka fabrikaları' kuracaklarını, bu fabrikaların uygulamaları geliştirmek için Nvidia'nın çiplerini kullanacak bir tür veri merkezi olacağını kaydetti.

Kurulan yeni merkezlerde otonom araçların eğitimi, robotik platformlar ve büyük dil modelleri çalışmalarının yer alacağı bildirildi.

ABD'NİN YASAKLARI YENİLİKLERİN ÇIKMASINA YOL AÇTI 

Söz konusu karar, ABD Ticaret Bakanlığının Çin'e gelişmiş yapay zeka çiplerinin satışına yönelik kuralları sıkılaştıracağını açıklamasının ardından duyuruldu.

ABD'nin aldığı kararla ülkedeki yapay zeka firmalarının tercih ettiği işlemci olan Nvidia H100'ün satışı yasaklanmıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...