Telegram, Hikayeler özelliğini sundu: Fakat herkes kullanamayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telegram, Hikayeler özelliğini sundu: Fakat herkes kullanamayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Telegram CEO'su Pavel Durov, geçen ay yaptığı açıklamada anlık mesajlaşma platformuna Hikayeler özelliğinin geleceğini duyurmuştu. Test aşamasında özellik bir ayın sonunda kullanıcılara sunulmaya başlandı. Fakat herkes kullanamayacak.

Telegram CEO'su Pavel Durov, geçen ay platforma Hikayeler özelliğini geleceğini duyurmuştu. CEO, yeni özelliği geliştirirken kullanıcılarının istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini açıklamıştı. Söz konusu yenilikle ilgili aktarılan ilk bilgilere göre Telegram için Hikayeler diğer platformlardakinden biraz daha farklı olacak.

TELEGRAM HİKAYELERİ KONTROL EDİLEBİLİR OLACAK

9To5Mac'in bugün yayınladığı habere göre Telegram, kullanıcıları için Hikayeler özelliğini bünyesine ekledi. Fakat yenilik bütün kullanıcılara açılmadı sadece Premium üyeleri tarafından kullanılabiliyor. 

Telegram için Hikayeler özelliği, diğer platformlardakine göre daha kontrol edilebilir olacak. Kullanıcılar, hikayelerin silinme süresini 6,12, 24 ve 48 saat olarak ayarlayabilecekler. Bu süre diğer platformlar için 24 saat şeklinde sabit durumda bulunuyor. Ayırca kullanıcılar, Hikayeler'in görüntülenmesi için farklı listeler oluşturmasını da sağlayacak. Bu sayede kullanıcılar, Hikayeler'inin kimlerin görüntüleyebileceğini tercih edebilecek. Bu özellik ise Instagram'ın Yakın Arkadaşlar özelliğiyle benzerlik gösteriyor.

Öte yandan Hikayeler özelliği, diğer sosyal medya platformlarında da olduğu gibi arayüzün en üst kısmında dizili yuvarlaklar şeklinde yer aldı. Telegram CEO'su Pavel Durov, yeni özellikle ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Başlangıçta, Hikayeler zaten her yerde olduğu için buna karşıydık. Ancak kullanıcılarımızı dinlemeseydik ve mevcut formatlarda yenilik yapmasaydık Telegram, Telegram olmazdı."

(Kaynak: 9To5Mac)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...