Telegram güncellendi: Birçok yenilik ve iyileştirme mevcut

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telegram güncellendi: Birçok yenilik ve iyileştirme mevcut

TEKNOLOJİ Haberleri

Anlık haberleşme platformu Telegram güncellendi. Hem masaüstü hem de uygulama için birçok yenilik ve iyileştirme geldi. Güncellemede özelleştirme, kullanım deneyimini iyileştirme ve birçok yeni özellik yer alıyor.

Telegram, dün blog hesabından paylaştığı yazıyla güncellendiğini ve gelen yeni özelliklerini duyurdu. Bu özelliklerden ilki, özel duvar kağıtları oldu. Yeniliğe göre seçilen belirli sohbetlerde duvar kağıdı seçmek mümkün olacak. Ek olarak herhangi bir kullanıcı, kişiye özel duvar kağıdı seçince sohbetteki karşı kullanıcıya bildirim gibi mesaj gidecek. Bu mesajda sohbetteki karşı kullanıcının da aynı duvar kağıdı kullanması önerilecek.

TELEGRAM, KULLANIM DENEYİMİNİ DE İYİLEŞTİRECEK

Telegram güncellemesiyle gelen özelliklerden diğeri ise medyalar için hızlı kaydırma oldu. Herhangi bir medyayı seçmek isteyen Telegram kullanıcısı, sağ tarafta yer alan tarih çubuğunu kullanarak hızlı kaydırma yapabilir. Bu yenilik, Telegram kullanıcılarının kullanım deneyimini iyileştirecek.

Telegram'ın arayüz olarak eklediği yeniliklerden birisi de sadece iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri için geçerli olacak. Aşağıdaki görselde de göründüğü gibi kişinin profili Dinamik Ada ile birleşerek animasyon görünümü sunacak.

Telegram güncellendi: Birçok yenilik ve iyileştirme mevcut

Telegram için gelen yeniliklerden bir diğeri de gruplar için okundu bilgisi vermesi olacak. Bu fonksiyon, 100 kişinin altında olan gruplarda gönderilen mesajların ne zaman okunduğu hakkında bilgi verecek.

Anlık haberleşme platformu'na gelen özelliklerden bir diğeri ise paylaşılabilir sohbet klasörleri oldu. Bu özelliğe göre sohbet klasörleri; diğer kullanıcılar ve bağlantıyla paylaşılabilir. Bağlantıyı alan kişi, klasörü ekleyebilir ve klasörün tüm sohbetlerine katılabilir.

Yenilikler, şu anda güncellenen tüm Telegram uygulamalarında mevcut. Kullanıcılar, güncelleme yaptıktan sonra tüm özelliklere erişim imkanı sağlar.

(Telegram.org)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...