Türk filmi tadında: 50 yıl önce çekilen Türk Örümcek Adam filmi için belgesel hazırlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk filmi tadında: 50 yıl önce çekilen Türk Örümcek Adam filmi için belgesel hazırlandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk sinemasında kimse tarafından bilinmeyen ve yayınlandığı dönemde de pek dikkat çekmeyen Üç Dev Adam isimli bir Örümcek Adam filmi bulunuyor. Üç Dev Adam filmi şimdi çekilen bir belgesel sayesinde yeniden gündeme geldi.

1973 yılında Kaptan Amerika, El Santo ve Örümcek Adam'ın yer aldığı Üç Adam filmi yayınlandı. Fakat film, Örümcek Adam'ın o dönemde Türkiye'de çok tanınmaması üzerine ilgi çekmedi. Filmin 50. yıldönümü yaklaşırken yabancı bir YouTube kanalında Üç Dev Adam için belgesel hazırladı. Seneler önce yayınlanan Türk yapımı Örümcek Adam'ın yer aldığı Üç Dev Adam filmi, yeniden gündeme geldi.

ÖRÜMCEK ADAM, TÜRKİYE'DE KÖTÜ BİR KARAKTER OLARAK UYARLANDI

Örümcek Adam, Üç Dev Adam adlı filmde kötü bir karakter olarak yansıtıldı ve çizgi romana sadık kalmayarak orijinal hikayenin dışında çıkıldı. Kaptan Amerika ve El Santo ise Örümcek Adam'ın kötülüklerine karşı koymak isteyen kahramanlar olarak filmide yer aldı.

Üç Dev Adam'da Örümcek Adam rolünü Tevşif Şen; Kaptan Amerika rolünü de Aytekin Akkaya canlandırıyor. Üç Adam'ın yönetmen koltuğunda ise Fikret Uçak ve Doğan Tamer oturuyor. 

Belgeselde de belirtildiği gibi filmin çekildiği dönemde Türkiye'de kötü kahramanlar daha çok ön plana çıkıyordu. Filmde Örümcek Adam'ı kötü yansıtma nedenleri ise bundan kaynaklanıyor. Kaptan Amerika da ayrıca İkinci Dünya Savaşı'nda denek bir asker olarak değil de klasik polis memuru olarak filmde yansıtılıyor.

Örümcek Adam'ın kötü olmasına rağmen filmin Türkiye'de ilgi görmemesi üzerine yapımcı Hasan Tual, İtalya film festivalinde bir dağıtımcıya sattı. Dağıtımcı ise Üç Dev Adam'ı Tanzanya'ya sattı ve film dünyanın birçok farklı yerinde yayınlandı. Türk yapımı Örümcek Adam'ın yer aldığı Üç Dev Adam filmi hakkında daha fazla bilgi, belgeselde mevcut.

(Kaynak, Gizmodo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...