WhatsApp’tan gelen bu mesaja sakın tıklamayın! Dolandırıcıların yeni yöntemi, saniyeler içinde çalıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp’tan gelen bu mesaja sakın tıklamayın! Dolandırıcıların yeni yöntemi, saniyeler içinde çalıyorlar

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dönemde artan internet kullanıcıları dolandırıcıların yeni hedef merkezi haline gelmiş durumda. Özellikle WhatsApp kullanıcılarına yönelik saldırılar artarken, uzmanlardan gelen son uyarı korkuttu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. WhatsApp’tan gelen bu mesaja sakın tıklamayın. Saniyeler içerisinde tüm bilgilerinizi çalıyorlar.

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan dijital yazışma platformu WhatsApp, dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Kullanıcılara gönderilen tek kullanımlık şifreler artık yerini ekran görüntülerine bırakmış halde. WhatsApp üzerinden gönderilen bu mesaja sakın tıklamayın. Saniyeler içinde tüm bilgilerinizi alıp hesabınızdan paranızı çekiyorlar. 

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ 

Uzman bir yazılım geliştiricisi, dolandırıcıların bu yöntemle kurbanın akıllı telefonuna erişim sağlıyor ve finansal zararın yanı sıra sosyal medya hesaplarına da müdahale edebiliyorlar.

Uzman isim yaptığı uyarıda, "Dijital dolandırıcılıklar genellikle kurbanların suçlularla OTP olarak da bilinen tek kullanımlık şifreyi paylaşmasını içerir, bu da daha sonra çeşitli çevrimiçi hizmetleri kontrol etmek için kullanılacaktır. Ancak WhatsApp ekran paylaşım dolandırıcılıklarında kurban, siber suçlular tarafından istendiği gibi ekran paylaşım seçeneğini etkinleştirmek dışında herhangi bir şey yapmak zorunda değildir" ifadelerini kullandı. 

GELEN BU MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN 

WhatsApp, yakın zamanda ekran paylaşım özelliğini tanıttıktan sonra bu tür dolandırıcılık vakalarının sayısında büyük bir artış yaşandı. Dolandırıcılar, ekran paylaşımı etkinleştirildiğinde kurbanın telefon ekranına gerçek zamanlı erişim sağlıyor ve bu sayede mesajlar ile OTP'leri takip edebiliyorlar.

WhatsApp’tan gelen bu mesaja sakın tıklamayın! Dolandırıcıların yeni yöntemi, saniyeler içinde çalıyorlar

WHATSAPP KULLANICILARINI KORUMAK İÇİN GELİŞTİRİLEN YÖNTEMLER

End-to-End Şifreleme: WhatsApp'ın en temel güvenlik özelliği olan end-to-end şifreleme, gönderdiğiniz mesajların sadece alıcı tarafından okunabilmesini sağlar. Bu şifreleme türünde, mesajlar yalnızca gönderici ve alıcı cihazlarında çözülebilir ve arada herhangi bir aracı sunucu veya platform şirketi verileri okuyamaz. Bu sayede, mesajlarınızın güvenli bir şekilde iletilmesi sağlanır.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama: WhatsApp, hesabınızın güvenliğini artırmak için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini sunar. Bu özelliği etkinleştirdiğinizde, hesabınıza giriş yapmak için sadece şifrenizi değil, aynı zamanda bir doğrulama kodu da girmeniz gerekecektir. Böylece, hesabınızı başkalarının elinden koruyabilir ve güvende tutabilirsiniz.

Biyometrik Güvenlik: WhatsApp, biyometrik güvenlik özelliklerini destekleyen cihazlarda kullanıcıların mesajlarına ek bir koruma katmanı ekler. Parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik verilerinizi kullanarak uygulamaya giriş yapabilir ve mesajlarınızı sadece sizin gibi yetkili kişilerin görmesini sağlayabilirsiniz.

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...