Mezopotamya mutfağını Türkiye ile buluşturacak

A -
A +

Cevahir Asuman Yazmacı, Şanlıurfa’nın tanıtımını kişiselleştirmiş ve bu kadim şehrin farkında olan bir kadın. Türkiye ve yurt dışına markasını taşımak isteyen, Mezopotamya mutfağını en has şekliyle bütün insanlara ulaştırmayı hedefleyen Cevahir Asuman Yazmacı, “Cevahir’de müşteri yok misafir var, garson yok ev sahibi var” sloganıyla Mezopotamya’nın binlerce yılın derinliğinden gelen lezzetlerini dünyayla buluşturacağız’ diyor.

Kadın denince ilk akla gelen eş, sevgili, arkadaş, yâr, sevgi oluyor; ancak hayata anlam katan, hayatın öznesi, toplumun temel taşı olduğu unutulmamalı. Hayatın her alanında toplumun bütün katmanlarında kadınsız dünya zor… Devlet, siyaset, sosyal, aile hayatımızda da kadın vardır ve daha fazla olmalıdır. Kadınlarımız yüzyıllar boyunca farklı anlamlara sokuldu, saklandı, bastırıldı, çalışmasına ileri çıkmasına engeller kondu. Oysa kadınlar Hazreti Muhammed (sallallahü aleyhi vesellem) zamanında savaşlarda dahi eşlerinin yanlarında şehit düştüler.
Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sallallahü aleyhi vesellem) “8 Mart 632” tarihli Veda Hutbesi’nde kadınlar için şöyle buyurur: Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır…”

KADININ TOPLUMDA       OLMASI GEREKEN YER...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Türk kadını dünyanın en aydın, en fedakâr ve en ağır kadını olmalıdır. Ağır sıklette değil; ahlakta, erdemde ağır, ağırbaşlı bir kadın olmalıdır” sözleri ile toplumda olması gereken yeri işaret etmiştir.
Kadın özeldir ve onu güzel yapan şey ne saçı ne vücudu ne de kendini ne şekilde taşıdığıdır. Kadını asıl güzel yapan şey sorumluluğu, çalışkanlığı, anlayışı, sadece bilgisiyle değil aynı zamanda kalbe de yönelik olan aklıdır.

ŞANLIURFA MUTFAĞININ TEMSİLCİSİ
İşte öyle bir kadın bugün yazımızın konusu... Başarılı bir profesyonel olmasını dar zamanda çok iş yapma becerisine borçlu olduğunu biraz sohbet ettiğinizde anlıyorsunuz. Şanlıurfa da bir iş kadını olmak zor... Bu zorluğa meydan okuyan Cevahir Asuman Yazmacı’dan bahsetmek istiyorum. Türkiye ve yurt dışına markasını taşımak isteyen, başarılarla dolu 16 yıllık Cevahir Han deneyiminin arkasındaki isim. Şanlıurfa’nın tanıtımını kişiselleştirmiş ve bu kadim şehrin farkında olan bir kadın.  Şimdilerde hem de bu zor zamanlarda Cevahir Gurme ve Gastro Cevahir adı altında Türkiye’de büyük şehirlerde CEVAHİRHAN RESTORAN konseptlerini açmak isteyen başarılı iş kadını. Asuman Yazmacı, 2021 ve 2022 yılında büyüyeceklerini söylerken yiyecek ile içecek sektörünü sarsan Covic-19 virüsü sonrası hijyen ve sağlıklı menü ağırlıklı yeni restoran konseptlere olan talebin artacağı, sağlıklı beslenmenin de dikkate alınacağı bir dönemin sektörü beklediğini düşünüyor. Cevahir olarak diyet menülerinin ve vejetaryen menülerinin yine restoran bünyesinde yönetici olarak görev alan başarılı diyetisyen Ceren Odabaşı tarafından hazırlandığını belirtiyor.

MEZOPOTAMYA MUTFAĞI TANITILACAK
2021 yılında pandemi sonrası franchise model aracılığı ile başta Ankara, İstanbul, Bursa ve Konya gibi metropollerde Cevahir markasının hizmet vereceğini ve bu amaçla Mezopotamya mutfağını en has şekliyle bütün insanlara ulaştırmayı hedefleyen Asuman Yazmacı, “Cevahir’de müşteri yok misafir var, garson yok ev sahibi var” sloganıyla Mezopotamya’nın binlerce yılın derinliğinden gelen lezzetlerini dünyayla buluşturacağız diyor.

Ş.URFA’NIN DOĞAL LEZZETLERİ ONLINE’DA
Pandemi ile birlikte dijital alışveriş sektöründe yaşanan gelişmeleri de takip ettiklerini dile getiren Asuman Yazmacı, “Taste of Cevahir” markası adı altında yörenin doğal lezzetlerini Cevahir Han mutfağında hazırlayarak online alışverişte ile ilgililerin beğenisine sunacaklar. Başta coğrafi işareti alınmış ürünler olmak üzere birçok tabii ve sağlıklı ürünleri, Şanlıurfa sadeyağı, nar ekşisi, pekmez, koruk şerbeti, Şanlıurfa isotu, biber reçeli, Cevahir baharatı, kuru dolmalık biber, patlıcan, kabak, gibi doğal ürünler yanında Cevahir mutfağında özenle hazırlanan külünçe, içli köfte, semsek, ağzı açık, ağzı yumuk gibi özel tatları Türkiye’nin her noktasına hızlı bir şekilde ulaştıracaklarını dile getiriyor.

ŞANLIURFA’DA İLK KADIN GİRİŞİMCİ
Asuman Yazmacı Şanlıurfa’nın ilk kadın girişimcisi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının 1894’den bu yana seçilmiş ilk meclis üyesi, diğer taraftan Cevahir Han Yönetim Kurulu Başkanı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, ŞURKAV Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı, Şanlıurfa İl Başkanı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi.
Asuman Yazmacı, başarısını dürüst kararlı ve en çok da azimli olmasına borçlu. Alkışlıyorum Asuman nezdinde ailesine, şehrine, ülkesine ve değerlerine sahip çıkanları, değer üretenleri, bu yolda yılmadan emek veren kadınları. Tabii ki özellikle de Asuman Yazmacı’yı.
Cevahir Han Kadıoğlu Mahallesi, Vali Fuat Cadddesi, No 5 Eyyübiye/Şanlıurfa info@cevahirhan.com 0 414 215 93 77 - 0 533 208 35 99 www.cevahirhan.com

RESMİN BÜYÜK HALİ İÇİN GÖRSELE TIKLAYIN

Mezopotamya mutfağını Türkiye ile buluşturacak

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.