Sow’un attığı gol ofsayt!

A -
A +

Ali Palabıyık, hakemlik kariyerinde 4 büyüklerin birbirleriyle oynadıklara maçlara ilk kez bu sezon çıkmaya başlamıştı... Buna rağmen aynı sezonda 5. kez bu maçlarda görev alma başarısı gösteren Palabıyık bu maçın Trabzon’da oynanan ilk ayağını da yönetmişti.
Seyirci maça ilgi göstermedi ve tribünlerde F.Bahçe-Trabzon maçlarna alışık olmadığımız derecede boşluklar vardı. Bu da müsabakanın atmosferinin çok alt düzeyde başlamasındaki en önemli faktördü.
13. dakikada ofsayt pozisyonundaki Emenike düdükten sonra kaleci Onur’un baldırına kramponu ile yaptığı müdahale sonrasındaki eliyle yaptığı konuşma hareketinden haklı olarak sarı kart gördü. Bir anda gerilen oyunda bu pozisyondan sonra 16. dakikada Lens’in yapmış olduğu hareket sarı kartlık olmasına rağmen Palabıyık bu hareketi sadece faul olarak değerlendirdi.
23. dakikada gelen F.Bahçe golünde Hasan Ali orta yaptığında Sow ofsayt pozisyonunda idi. Direkten ve Onur’un elinden dönen topu kaleye gönderince ortanın yapıldığı anda bulunduğu yerden dolayı haksız avantaj sağlayan Senagalli oyuncu nizami olmayan bir golle takımını öne geçirdi. Bu dakikaya kadar üç tane kritik başarılı ofsayt değerlendirmesi yapan Ekrem Kan’ın böylesine bir bariz pozisyonu kaçırması tecrübesine yakışmadı.
Müsabakanın diğer bölümlerinde hakem ekibini zora sokacak kritik pozisyon olmadı. Bir-iki faul değerlendirmesi hariç Ali Palabıyık’ın kararları yerindeydi. Trabzonspor’dan Bero, Castillo, Olcay, Medjani ve F.Bahçe’den Skrtel, İsmail, Salih’in gördükleri sarı kartlar doğru idi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.