Ucuz atlattık!

A -
A +

Gergin ortam ve sinirli futbolcular, hocalar derbiye damga vurdu. Tarık Ongun kalkmasa derbi yarım kalacaktı
MHK elinde Cüneyt Çakır gibi bir hakem varken başka bir isim atamadı doğal olarak... 5. dakikada Cüneyt Çakır Janssen - Serdar Aziz mücadelesinde Galatasaray lehine faul düdüğünü çaldı. Düdükten sonra vuran Janssen’in ağlara giden topu tabii ki geçersiz oldu. Ancak burada UEFA talimatlarına göre topla oynama mesafesinde olan oyuncunun önüne ayak koymanın faul olduğunu hatırlarsak; Cüneyt Çakır’ın bu kararında haksız olmadığını söyleyebiliriz. 8. dakikada Serdar Aziz’in eline gelen topta eller doğal konumda ve yakın mesafeden çarpma olduğu için Çakır haklı olarak “devam” dedi.

Saha içerisindeki oyuncuların aşırı stresli ve gergin davranışları gözlerden kaçmadı iki teknik adamın saha kenarındaki birbirleriyle olan sürtüşmeleri de atmosferin aşırı gergin olduğunun göstergesiydi. Çakır tansiyonu yükseltmemek ve oyuncuları sakinleştirebilmek için çok çaba sarf etti.
DENAYER’İN HAREKETİ KIRMIZIYDI
24. dakikada Çakır’ın Denayer’e gösterdiği sarı kart, kırmızı olsa daha doğru olurdu.
Neto’nun eline çok yakın mesafeden çarpan top ve Hasan Ali’nin yerdeki destek eline çarpan toplar için doğal olarak devam diyen Çakır’ın bu kararları sonrasında tribünlerden atılan yabancı maddeler Tarık Ongun’u yere düşürdü. Hemen ayağa kalkan Tarık Ongun hakeme “bir şey yok devam” deyince müsabaka devam etti.
73. dakikada Belhanda - Kameni mücadelesinde Belhanda, Kameni’nin topuğuna basarak kendini yere attı. İkinci sarı karttan oyun dışı kalması doğruydu. 
MAÇ YARIM KALMADI
Ülkemizin 1 numaralı derbisine maalesef ki gergin ortam sinirli futbolcular ve teknik adamlar ve sahaya atılan yabancı maddeler damgayı vurdu. Eğer Tarık Ongun, hemen ayağa kalkmasaydı derbi yarım kalacaktı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.