Çocuğuma hasretim göremiyorum, evime gidemiyorum

A -
A +
Feridun Ağabey, bir erkek olarak üç aydan beridir evime gidemiyorum. Çocuğumu göremiyorum. Karım, şiddet gördüğü gerekçesiyle beni şikâyet etmiş. Galiba AB ile imzalanan 6284 no.lu Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna göre benim kendimi savunma hakkım bile yok. Bırakın evime gitmeyi neredeyse evimin bulunduğu mahalleye bile giremiyorum.  Evime yaklaşamadığım gibi telefonla evimi dahi arayamıyorum. Yasak. Karımı aramam yasak. Çocuklarımı görmem yasak. Ama benim durumum kimsenin umurunda değil. Nasıl bir şiddet uyguladığımı bile kimseye anlatamıyorum. Ben ki karıma bir kere bir fiske bile vurmuş değilim. Bir kere olsun küfretmemişim. Bir kere olsun akşam evime gelmediğim olmamıştır. Kumarım yok, içkim yok. Ama karımın istediği zaman istediği şekilde evden gidip istediği zaman eve gelmesinin uygun olmayacağını söylemem üzerine karım beni yaptığı bir şikâyetle evden uzaklaştırdı. Neymiş efendim ona karşı sesimi yükseltmişim. Karıma sesimi yükseltmemin cezası altı ay boyunca evimden çocuğumdan ve karımdan uzak kalmamı mı gerektiriyor? Benim ne yiyeceğim ne içeceğimi kimse düşünmüyor. Bir erkek olarak nereye gideceğim nerede kalacağım? Çocuğum beni görmek istemeyecek mi? Onu özlüyorum bir baba olarak. O da beni özlemeyecek mi? Ne olacak bu aramızdaki hâl? Bir insan evinde hanımıyla hiç mi tartışmayacak? Hiç mi bizim fikrimiz olmayacak? Bu hâlden bunaldım, kafayı yiyecek haldeyim. Hâlimi kimselere anlatamıyorum. Anlatsam da kimse çözüm bulamıyor? Hem yedi sokak ötesine bile yaklaşamadığım evin her türlü elektrik su vb. faturasını ben ödemek durumundayım. Hem çocuğumu ve hanımımım nafakasını kanunen karşılamak zorundayım. Ama ne eşime ne çocuğuma ne evime gidebilmekteyim? Ne olacak benim hâlim Ağabey?
          Rumuz: “Çaresiz”-İstanbul
 
 
 
 
“Bıraksalar da hep uyusam” diyorum
 
"Feridun Ağabey ne olur bir çare söyleyin. Çocukluktan beri uyku sorunu yaşıyordum ama şu aralar iyice bunaldım. Akşam herkesten önce yatağa gözüm düşüyor. Uyku diye ölüyorum. Sabahlara kadar hiç uyanmadan uyuyorum ama sabahleyin herkes normal olduğu hâlde benim gözlerimden akıyor uyku. Sanki geceden sabaha kadar hiç uyumamış gibiyim. Bıraksalar da birazcık uyusam diyorum. Bu konu evliliğimde de sorun olacak diye çok korkuyorum. Ben neden uykumu alamıyorum?” diyen İstanbul’dan “Çare” rumuzlu okuyucumuza bu konuda uzmanlar hemen her dört kişiden birinde uyku bozukluğu şikâyeti yaşandığını belirtirler. Ancak bu kişiler bunun bir rahatsızlık olduğunu düşünmek yerine başka sebep ararlar. Oysa bu bir rahatsızlıktır ve tedavi edilmesi mümkündür. Örneğin kabızlık yaşayanlar uykuda dinlenemez ve sabah yorgun kalkarlar. Uyku apnesi sorunu yaşayanlar sağlıklı solunum yapamaz ve beyne oksijen gidemediği için ne kadar uyusalar da uykusuzluk çektiklerini söyler. Bu konuyu sağlık penceresinden değerlendirin hiç vakit kaybetmeden aile hekiminize müracaat edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.