Ahıskalılar Vakfından Cumhurbaşkanımıza teşekkür

A -
A +
"Bugün 14 Kasım 2018. Ahıska Türklerinin Sibirya’ya, Özbekistan ve Kazakistan’a sürgün gönderilmelerinin üzerinden tam 74 sene geçmiştir. Sürgünün 74. yılında sürgünde ölen yirmi bin soydaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu vesileyle bir kere daha dile getirmek istiyoruz ki bugün yeryüzünde sürgüne uğradığı hâlde zaman içerisinde vatanlarına dönemeyen tek topluluk biz kaldık.
Bu zor dönemlerimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın hamiyetperverliğiyle 2009’da bize af kanunu çıktı. Daha sonra vatandaşlık işlemleri konusunda -zaman zaman bazı sıkıntılar yaşansa da- genel anlamda bilhassa son zamanlarda büyük ölçüde kolaylıklar sağlanmaya başladı.
En önemlisi de bürokratik süreçte devlet, vatandaşlarımızı doğrudan muhatap alarak evrak temininde olsun tercüme işlemlerinde olsun aracı kurumları devre dışı bıraktı. Bu açıdan da yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz.
Bürokratik anlamda şu an için bazı Ahıskalı vatandaşlarımızın ‘Ahıska Türkü’ olduğuna dair belge temini ile ilgili süreçte bazı bürokratik aksaklıklar yaşanmaktadır. Yine bir şekilde önceden Türkiye’ye gelmiş olanların vatandaşlık işlemlerinde, evrak bilgi ve belge temini gibi konularda birtakım sıkıntılarımız devam etmektedir. Ancak bu aksaklıkların da en kısa zamanda giderileceğine inanıyoruz.
Bu vesileyle Ahıskalılar Vakfı olarak sürgün edilişimizin 74. yılı münasebetiyle bizlere kol kanat geren, bize sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyoruz.”
           Mehmet Oğuz-Ahıskalılar Vakfı Genel Başkanı
 
 
SSK ve vergi borçlarında süre aralık sonuna kadar uzatılabilir mi?
 
“Feridun Ağabey, hayırlı günler. 7143 Sayılı Kanunla gerek vergi gerek SSK prim borçları yapılandırılması yapılmıştır. Malumunuz ülke genelinde yaşanan mali ve döviz endeksli sıkıntılı dönemler yaşandı. Çok şükür devletin etkin ekonomik politikaları sebebiyle bu kriz dalgalanması durduruldu ama bu süreçte yapılandırılan borçların taksitlendirme döneminde ödemede güçlük çekildi ve birçok vergi ve SSK mükellefi yapılandırmış olduğu bu taksitleri ödeyemedi. Bu nedenle yapılandırılan borçlar bozulup eski hâline geldi. Herhangi bir ödeme de yapılamadı. Bu durumun gerek borçlu olan mükelleflere gerekse de ülkemizin ekonomik durumuna hiçbir şekilde fayda sağlamayacağı açıktır. Bu sebeple 7143 Sayılı Kanunla yapılandırılan SSK ve vergi borçlarının en azından 31.12.2018 tarihine kadar sürenin uzatılmasını talep etmekteyim. Bilgilerinize arz ederim.”
          Kemal Öztürk
 
 
BURBAK Otoparkında göstermelik basın indirimi
 
Feridun Ağabey, 8.11.2018 tarihinde Bursa’nın Mudanya ilçesinde BURBAK Otoparkına girdim. Aracım basın trafik kartlıdır. Çıkarken kapıda dediler ki:
“Aracın iki saat üzeri ücreti normal olarak 8 TL, basın indirimi 2 TL...” Böylece otoparka 6 TL ödedim. Ben de konuyu BURBAK’a sordum:
“Bursa’nın her yerinde uygulama böyle” dediler. O zaman emniyet müdürlüğü bu kartları basın mensuplarına niye dağıtıyor? Saygılarımla.
        Mehmet Durmuş
 
 
“Bu odaların bize hiçbir faydası yok!”
 
Değerli Feridun Ağabey, izninizle birçok mimar ve mühendis adına devletimizden bir ricam var. Bütün mimarlar ve mühendisler mezun olduktan sonra çalışmak için TMMOB adı altındaki kendi meslek odalarına kayıt olmak zorundalar. Aksi takdirde çalışamıyorlar. Üye olduğunuz zaman ise her ay bu odalara belli miktarda aidat ödüyorsunuz. Hatta işsiz kaldığınız dönemde de ödemeye devam ediyorsunuz. Üyelikten ayrılıp tekrar üye olmak isteseniz üye olmadığınız bütün sürenin parasını alıyorlar. Ve bu odaların ne yazık ki bize hiçbir faydası yok. Pek çok mimar mühendis asgari ücretle bile iş bulamazken, bu oda çalışanlarının en deneyimsizi kendi belirledikleri asgari ücret üzerinden (yaklaşık 4000 TL) maaş alıyor. Üstelik bu maaşı hiçbir fayda sağlamadıkları ve zorla aidat aldıkları üyelerin parası ile alıyorlar. Proje çizsek, projeden para alıyorlar, ihaleye girsek oradan para alıyorlar. Odaya kayıt olduğumuzu gösterir bir belge lazım olduğunda bile parayla veriyorlar. Meslek içi eğitimleri de işi olsun olmasın herkese ücretli veriyorlar. Üyelerin iş bulmasında, iş yerleri ile ilgili problemlerde vs. ise hiç yardımcı olmuyorlar. Yıllarca işsiz kalan pek çok üyeyi ödenmemiş aidatları hatırlatmak ve almak için arıyorlar sadece. Biz, o kadar okuyup bir de bize hiç faydası olmayan bu odalara üye olmak zorunda bırakılmak ve hiçbir şekilde buralara para ödemek istemiyoruz!..
          Rumuz: "İstanbul"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.