Vatandaşın umudunun gerçek olması ne güzel

A -
A +
“Değerli Feridun Ağabey, ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımıza bir çağrım olacak, ülkemiz üzerine oynanan oyunların farkındayız, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın ölümüne yanında olmaya devam edeceğiz. İçeride ve dışarıda düşman boş durmuyor. Bu düşmanların beklentilerini boşa çıkartmak için naçizane tavsiyelerim olacak. Son günlerde muhalefetin istismar ettiği dövizin yükselmesi ve buna bağlı olarak alım gücünde %25-30 civarında maddi kayıp olduğu bir gerçek. Asgari ücretin 2.200-2.300 TL olması elektrik ve doğalgazda %15-20’lik bir indirim vatandaşın nefes almasını sağlayacaktır. Bunu bir vatandaş olarak bildirmeyi görev saydım. Sayın Cumhurbaşkanım sizin ülke ekonomisinin düzelmesi için ne zorluklarla mücadele ettiğinizi biliyorum ancak vatandaşların da böyle bir talepleri olduğunu arz etmek istedim.” şeklinde faks gönderen Ankara’dan Yakup Eroğlu isimli okuyucumuz; hükûmet gerek asgari ücreti 2.020 lira yaparak gerek elektrik ve doğalgazda %10 indirim ile milletimizin beklentisine olumlu cevap vermişlerdir. Okuyucularımızın dert ve dileklerini paylaşacağı ortak platform olan Feridun Ağabey Köşesi olarak biz de sizleri görüş ve düşüncelerinizdeki samimiyetten dolayı tebrik ediyoruz.
***
 
Sigara içmek de bir kültür ama bilmiyorlar
 
Değerli Feridun Ağabey’im, ilimizde size ismini bildirdiğim bir kamu kurumu çalışanları olarak “artık yeter” diyoruz. Feridun Abim yüce Mevla’m hayırlı ömürler lütuf etsin. Bu işi çözersiniz inşallah. Abiciğim bizim derdimiz yıllardır kangren olmuş sıkıntımız, sigara için arkadaşların bizi hesaba katmaması. Bu konuyu BİMER’e mi yazmadık CİMER’e mi yazmadık. Sağlık bakanlarına mı yazmadık, genel müdürlere müdürlerimize mi şikâyet etmedik. Hiçbiri derdimize derman olmadı. Feridun Abi’m bizler sahada çalışıyoruz. (-30) derecede su tamiratı yapıyoruz. Hava soğuk, buz tutmuş şekilde. Arıza tamirimizi bitirip arabalarımıza biniyoruz ama soğuktan camları açamıyoruz. İçimizde sigara içenler hemen beraber sigara yakıyorlar. Arabanın içi duman doluyor. Sigara içmeyenler olarak bizim ciğerimiz parçalanıyor. “Hava soğuk idare edelim” diyoruz. Aradan beş on dakika geçmeden yine yakıyorlar. Biz onlara saygı gösteriyoruz ama onlar bizi hesaba katmıyor. O kadar ki arabanın içi sigara izmariti sebebiyle çöpe dönüyor. Yine bir başka bölümde bir arkadaş aradı. Üç kişilermiş. İkisi sigara içtiği için onları ilgili yere şikâyette bulunmuş. O iki kişi özür dilemek yerine onu yanlarından atmışlar.
Kıymetli Abiciğim istirham ederim. Bu işe bir çözüm bulunsun. Bu arkadaşlar madem sigara içme kültürünü bilmiyor. O zaman kamu kurumlarında sigara içmek yasaklansın. Değerli Feridun Abim, bazı kurumlara yazdığım sıkıntılarla ilgili uyarılar aldım. İsmim ve çalıştığım kurum adı çıkmasın, istirham ederim.”
Rumuz “Hasırcı”- Malatya
***
 
“Oğlumu askere gönderirken boynum bükük kalmasın”
 
“Merhaba Feridun Ağabey, öncelikle yazımı 7 Aralık’ta yayınlamışsınız çok sağ olun. Ancak telefon numaram olmayınca ne arayanım oldu ne soranım. Telefonum 05523250364. Posta Hesap Numaram: 12442911. Ağabey ben 1958 Erzurum doğumluyum. Birkaç ulusal gazetede sabit kameramanlık görevlerinde bulundum. Son olarak Erzurum’da Yeni Doğu isimli mahalli gazete çıkardım. 1994 yılında ağır bir kaza geçirdim. Tabii sigortam da olmadığı için çok mağdur oldum. %65 raporluyum. Dışarıdan emekliyim, kendi evim yok kirada oturuyorum.
İki oğlum var. Bir tanesi evli ve iki çocuğu var. Diğer oğlum da yakında nasip olursa askere gidecek. Askere gidecek oğluma da söz kestik. Ağabey derdimi kimselere anlatamıyorum. Köşende bana da yer ayırırsan memnun olurum. Eğer bana bir imkân sağlayan hayır sahibi olursa bastonumla da olsa bulunduğum çevrede bir iş yapıp geçimimi sağlamaya çalışırım. Hanımım benim her şeyim. Elim ayağım, Allah kendisinden razı olsun. Sakat ayağımı çorabımı o giydiriyor kendisine nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Ama bütün bu hayatın zorluklarını sadece emekli aylığım 1.500 lira ile göğüslemeye çalışıyorum. Başaramıyorum. Şu anda faizleriyle birlikte kırk bin lirayı bulan borçlarım var. Bunları ödemekte zorlanıyorum. Bu sebeple gelen telefonlar bizi canımızdan usandırdı. Sizden ricam benim bu civarda çalışabileceğim bir iş imkânı olursa bir de borçlarımı kapatmada bana yardım edecek hayır sahipleri olursa; oğlumu askere gönderirken boynumuz bükük kalmaz. Adres ve telefonumu da yazıyorum abi. Saygılarımla.”
Ünal Kara- Erzurum
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.