“Baba seni yanlış yönlendirmişler!..”

A -
A +
Feridun Ağabey Türk Telekom’dan 1834533693 numarası ile 15 senedir internet hizmeti almaktaydım. İnternetimiz 24 MPS ve sınırsız idi. Aylık 80 TL ödüyordum. Aralık ayı sonunda Türk Telekom’dan isminin Mahmut olduğunu söyleyen bir görevli beni telefonda arayıp “internetimizin süresinin altı ay sonra biteceğini Ocak ayından itibaren internet ücretlerine zam geleceğini 250 TL olacağını söyledi. İnternet zammından zarar görmememiz için 24 ay yenileyip 90 TL yapmayı teklif etti. Ben de yaşımın 63 olduğunu internet ile çok ilgilenmediğimi söyledim. Bize şu an kullandığımız kota ne ise aynısını istedim. O şartla kabul ettim. Konuşmamızı kayda aldım. O da ısrarla aynı teklifi veriyoruz dedi. Yanlış yönlendirildiğimi anladım. Oğluma akşam konuşmamın ses kaydını dinlettim. “Baba seni yanlış yönlendirmişler” dedi. “Bize 24 MPS 200 GB vermişler. Biz 24 MPS sınırsız kullanıyorduk. O bile haftada 1 gün ağırlaşıyor çalışmıyordu” dedi. Israrla teklifin aynısını istememe rağmen böyle bir yönlendirme doğrusu gücüme gitti ve üzüldüm. Ertesi gün iptal etmek için müracaat ettiğimde isterseniz 100 TL ödeyin sınırsız hizmete geçin dediler. Bu, resmen benimle resmen alay edilir gibi geldi. “Yeni sözleşmeyi iptal edin, benim zaten mukavelenin bitmesine 6 ay var” dedim. “O zaman ceza ödersiniz” dediler.  Ben bu cezaya razı oldum. Araştırmamız sonucunda (ismi reklam olmasın) bir kuruluş ile anlaşma yaptım. Bana 35 MPS sınırsız internet verdiler ve Türk Telekom’a ait 30 senedir kullandığım ev sabit telefonu da ücretsiz teklif ettiler. Yani 35 MPS sınırsız internet ev telefonu 1000 dakika konuşma toplam 75 TL Türk Telekom telefonuma 26.50 TL alıyor ve 500 dakika veriyordu. İnternet için 103,84 TL ev telefonu için de 303,08 olmak üzere toplam 406,92 lira ceza kestiler. İtiraz ettiğimde 30 senedir kullandığım telefondan dolayı memnuniyet olarak 250 TL sigorta hediye etmişler. -Ne kapsadığını bir türlü öğrenemedim.- Üzerinden 1 sene geçmiş diye itiraz ettiğimde “biz 2 senelik hediye ettik” dediler. Sigorta şirketlerine sorduğumda 2 senelik sigorta sözleşmesi yapılmaz cevabını aldım.
Acaba telefon görüşmesi üzerinden telefon görüşmesi yaptığım için mi bu hataya düştüm? 25 gün sinir harbi yaşadım. Bu üzüntüme sebep olanlar bunun hakkını nasıl ödeyecek bilemiyorum!..
           Semih Gürel-Pendik/İstanbul
 
 
Meğer hayatı yapayalnız yaşıyormuşum
 
Feridun Ağabey, nice zamandır ne İETT otobüslerine ne metrobüse ne de herhangi bir toplu taşıma aracına binmiyordum. Geçenlerde aracım ile minik bir trafik kazasına karıştım. Bir dikkatsiz sürücü aracıma önden hafifçe çarptı. Servise gittim. Aracı teslim aldılar ve “Bir hafta sonra gelin” dediler. Bana araç da verecektiler ama gerek duymadım. İETT aracı ve metrobüs ile evime dönmek durumunda kaldım. Ama enteresan bir şey oldu… Nasıl rahatladım bir anda. Meğer araç kullanırken trafikte sürekli dikkat hâlinde oluyormuşum. Toplu taşıma araçlarındaki vatandaşların hâl hareketleri, konuşmaları, birbirine iletişimleri beni kendi stresli ve en önemlisi de “yalnız” hayatımdan kopardı… Dedim ki; ya aracımla gidip geliyorum derken kendimi toplumdan soyutlamışım da haberim yok!.. Şimdi içimden geleni söylüyorum. Arabayı servisten aldıktan sonra da haftada bir kez olsun toplu taşıma araçlarını kullanıp vatandaşın içine karışmak lazımmış. Buradan sizin aracılığınızla evine işine gideceği her nere ise oraya özel aracıyla gidip gelmeyi tercih eden herkesle yaşadığım bu duyguyu paylaşıyorum. Halkın arasına karışmak o kadar güzel bir duyguymuş ki… Selamlar...
           A. Murat Özgen-İstanbul
 
 
Gençlerin önündeki “harç” engeli
 
“Hani diyorlar ya ‘bıktım artık yaşamaktan’ bazen hayat bıktırıcı oluyor… Eller gibi mesut olmak biz gençlerin de hakkı… Ne yapalım, ailemizin ekonomik gücü yok, bizi özel okullarda okutamadılar… Liseden sonra da okuyup işinde gücünde adam gibi birisi olmak benim de hayalim değil miydi? Kendi imkânlarımla çalışıp üniversite sınavı kazanayım dedim. Kazandım da… Ama hem aileme ekmek parası götürmek için çalışmak hem de okumak çok zor oldu. Açık öğretimde bile bizden çok para alınıyor. 18 kredilik 4 ders alarak yaklaşık 250 lira ücret ödemiştim. Hiç ders eklemesi yapmadığım zaman zaten 225 TL ödüyordum. Yılda iki defa kayıt yenilenmesiyle birlikte bu para 450-500 lirayı buluyor. Hatta ders sayısı fazla olunca 600 liraya kadar çıkıyor. Ben zaten zor şartlarda okumak bir iş bir meslek sahibi olmak isterken benim gibi bir öğrencinin 500-600 lira ödemesi mümkün olmadı… Okulu da yarıda bırakmak zorunda kaldım. Düşenin dostu yokmuş gerçekten. Kimse o kadar büyük işlerden başını kaldırıp da bir gencin bir öğrencinin önündeki bu engeli kaldırmayı düşünmüyor. Çok üzgünüm çok Feridun Ağabey…”
           Rumuz: “AÖF’lü bir genç”-İzmir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.