O huzurevinin sakinleri “Acılarımızı kucaklayıp paylaşın” diyor

A -
A +
“Dizginleri elinde tutan bakımevi idaresi, kurdukları egemenlikle bizlere birçok açıdan baskı uyguluyorlar. Bizi sindirme yıldırma korkutma ile karşı karşıya bırakıyorlar. İdareciler hasta bakıcılar ve hemşireler tarafından azarlanıyoruz. Bize bağırıp çağırıyorlar. Acı ıstırap elem ve üzüntümüz had safhada. Biz burada maaşlarımız karşılığında kalmamıza rağmen hasta ve yaşlılar ilgisizlikten âdeta ölmeye terk edilmiş haldeyiz. Bazı hasta ve yaşlılar bakımevini yaşanmaz hâle getirmişlerdir. Şeref haysiyet ve onurumuz ayaklar altındadır. Ziyaretçilerimiz yakınlarımız bu tutum ve davranış sebebiyle gelmemekte, yakınlarını anne babalarını yatırmak isteyenler de bu tehlike saçan bakımevine yatırmaktan vazgeçmektedir. Kulağımıza fısıldanan sesleri sizlerle paylaşmak istedik. Kaynağımız bizi hiçbir zaman yanıltmamıştır. Sizlere güvenimiz sonsuz ve sesimiz olduğunuz için teşekkür ederiz. Yukarıdaki açıklamalar bu doğrultuda olup adli ve idari yönden yetkililere sesimizi duyurmanız kemali hürmetlerimizle huzurunuzda bulunmuşçasına arz ve talep ederiz” diyen ismi “Mahfuz Hasta” imzasıyla faks gönderen değerli okuyucumuza:
Bize ismini yazdığınız Ankara’daki özel yaşlı bakımevi ile ilgili bu açıklamalarınızı belge niteliğinde değildir. "Fısıltı hâlinde kulağımıza gelenler" diyorsunuz. Bu sabit olmuş bir mağduriyeti kapsamaz. Ancak konuyla ilgili o kurum ile irtibata geçerek siz yaşlı ve hastalara karşı hizmetlerini yeniden gözden geçirmeleri ve dikkat edilmesi hassasiyetini ileteceğiz. (F.A.)
 
 
Gözlerinizle kumar oynamayın!
 
Hastalık (komplikasyon) ve hijyen bakımından görme maksadı ile diyoptrili bir kontakt lens takılması ile kozmetik maksatlarla takılan RENKLİ (numarasız) bir lensin farkı bulunmamaktadır. Yasa gereği her türlü gözlük camı ve çerçevesi, numaralı numarasız kontakt lens hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satışına izin verilmiştir. Kontakt lens reçeteleri bir sene süre ile geçerlidir. İlaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen tıbbi cihazdır.
Bu nedenle hekim reçetesi ile satılan her türlü optik ürün reklamı, internet ve her türlü elektronik ortam üzerinden satışı yasaktır.
İlaç optik ürünler dâhil, hiçbir sağlık hizmeti ve sağlık ürününü internet üzerinden satın almayınız. İnternetten sağlık alınmaz. İnternet optisyenlik müessesesi değildir. Optik ürünler cips cola gibi emtia (mal) değildir. Optisyenlik müesseseleri Sağlık Bakanlığının gözetim ve denetiminde faaliyet yürütürler.
Sahte taklit miadı dolmuş ürünler yüzünden körlüğe varan çok sayıda sağlık problemi ile karşılaşabilirsiniz.
         Taylan Küçüker-Eczacı Gözlükçü
 
 
“Gençler evlensin” diyenlerden misiniz?
 
Feridun Ağabey, gazetemizin abonesiyim. Yenibosna Yıldırım Beyazıt Caddesi'nde halı ve mobilya mağazamız var. Gazetemizde okuduğumuz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi gençlerimizin evlenmesiyle ilgili herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum. Ben baba mesleği olan mobilyacılık yapıyorum. Babamdan aldığım esnaflık terbiyesi gereği evlenecek gençlere elimden gelen kolaylığı hep gösteriyordum. Ama şimdi Türkiye’de ilk defa ürün aldığımız fabrika aynı düşüncelerle “Şirin Düğün Paketi” hazırladı. Gençlere maddi kolaylık olsun diye beş bin lira indirim kampanyası başlattı. Ben de kendimce dedim ki: “Madem öyle, bunu Feridun Ağabeye yazayım, Türkiye gazetesi abonelerimize duyursun. Gazete abonelerimizin evlenecek gençlerine ayrıca %5 indirim de ben yapayım. Bu da yaklaşık beş yüz lira değerinde bir indirim. Hem gazetemizin abonelerine, hem gençlerimizin evlenmesine bir nebze katkım olsun hem benim gazetemin okuyucuları da müşterim olsun” diye düşündüm. Bu düşüncemi de sizin aracılığınızla abonelerimize okuyucularımıza iletilmesini arzuladım. Aboneler instegram’da “sirinhalimobilya” diyerek bize ulaşabilir. Evlenecek gençlerimize şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.
         Tarık Uymaz-Yenibosna/İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.