“Yemek tariflerine meraklı bir hanım olarak…”

A -
A +
“Hayırlı günler, biz Türkiye gazetesine aboneyiz. Malumunuz beyler çalışmaya gittiği için gazeteyi genelde okuyan ben oluyorum. Onların her zaman okumaya vakitleri olamıyor.
Bizim Sayfa'yı da veya bazen gazeteyi de dinlenirken ben eşim beyefendiye okuyorum. Tahmin ediyorum ki hanım okurlarınız fazla. Elbette ki Bizim Sayfa'da yazılar konular çok güzel. Benim ricam hanımlara özel bir köşe olabilir mi? Dünyanın en çok sorulan sorularından biri de 'bugün ne pişirsem' sorusudur. Yemek tariflerine meraklı bir hanım olarak tarif verilen bir yemek köşesi rica ediyorum mümkünse eğer. Mutfağa düşkün olanlar için takvim yapraklarının içindeki tarifler bile kıymetlidir. Bizim Sayfa'yı okuyup güzel duaları kaydedip haberlere bakıp kenara kaldırıyoruz gazeteyi ama kesip saklayacağımız bir tarif vb. hanımlar için köşe olsa daha da mutlu oluruz. Her ay verdiğiniz Türkiye Çocuk dergisi için de ayrıca teşekkür etmek isterim. Ben o dergiyle büyüdüm sayılır. Abone değildik ama ben ekstradan alıyordum. Bende hatırası büyük... Bizde küçük çocuk olmadığı için şimdi 4 yaşımdaki yeğenime götürüyorum. Tabii ben de okuyorum :)  Saygılarımla” diyen okuyucumuz, gazetemizde değerli yemek kültürü konusunda duayen yazarımız Adnan Şahin Bey'in her hafta hazırladığı sayfamız vardır. Orada birbirinden güzey yemek tarifleri olduğu gibi Anadolu’nun çeşitli yörelerinden mutfak kültürü de aktarılmaktadır. Saygılarımızla. (F.A.)
 
 
Gazlı içecek satmayan lokantacı
 
“Bazı insanlar 'rol model'dir. Örnektir. Liderdir. Öncüdür. Farklıdır... Bu kişilerin ne iş yaptığının çok da önemi yoktur. Kendisini 25 yıldır tanırım. Aramızda ticari bir ilişki, ortaklık vb. söz konusu değildir. 90’lı yıllarda çalıştığım lisenin kantinini 1-2 yıl işletmişti. O zamandan beri selamlaşırız. Mesleğini aşırı bir titizlik içinde yapar. Hayata sıfırdan başlayanlardandır. Son 5 yıldır biraz patronluğa doğru geçiş yapsa da elini mutfaktan hiç çekmiş değildir.
Onu yılda 2-3 defa görebiliyorum. Ne zaman bir yazı yazsam, kitap çıkarsam hemen iletişime geçer ve fikrini söyler.
Dün akşam da mesaj atarak korona salgını ile ilgili düşüncemi sordu. Telefon ederek birkaç konuyu aktardım. Ancak riskli cümleleri yüz yüze söylemek istediğimi iletip iş yerine gittim.
Son derece nezih tesisinde otururken dış görünüşlerinden çok muhafazakâr olduğunu tahmin ettiğim bir aile geldi. Bir köşeye oturdular. Çocukları biraz hiperaktif yapıdaydı (sanırım aşırı şekerli şeyler yediği için) Hemen siparişlerini verdiler. Ek olarak da gazlı içecek talep ettiler. 
Servis elemanı aynen şunu söyledi:
-Biz kanseri tetikleyen gazlı içecekleri satmıyoruz. Sadece ayran ve su verebiliriz...
O muhafazakâr ailenin bazı fertleri 'Allah Allah her yerde satılan şeyler burada niye yok vb.' diye söylendiler. Ardından ayran ile yemekleri acele acele yutup ayrıldılar.
Sürekli okuyan, analiz programlarını izleyen Ergün Met farklı, rol modeli bir lokantacıdır. Sıradan, pasaklı esnaflara hiç benzemez. İş yeri sanat müzesi gibidir. Bolu ilinde yaşayan bu insanı tanıyın istedim.”
           Ali Özdemir/Eğitimci-Yazar-Yayıncı
 
 
Korona hırsızlarına karşı uyarı…
 
Birkaç okuyucumuzdan gelen şikâyeti önemli olması bakımından buradan da paylaşıyoruz. Diyor ki Hamza K. isimli okuyucumuz mesajında:
Evimde otururken kapı çaldı ve “kimsiniz?” diye sorduğumda, “Sağlık Bakanlığı’ndan tarama yapmak için geldik” söylediler. “Ne taraması?” dedim ve “Korona için” dediler. Ben de “istemiyorum” dedim, kapattım kapıyı. Ardından Sağlık Bakanlığı’nı aradım (184 SABİM) ve “böyle bir hizmetiniz var mı?” diye sordum. Telefon numaramı aldılar ve bakanlıktan dönüş yapılacağını söylediler. Dönüş yaptılar ve sabahtan beri 100’ün üzerinde ihbar aldıklarını ve hırsızların ev sahiplerini spreyle bayıltarak evleri soyduklarını söyledi ilgili kişi. Dikkat edelim lütfen.” Bu konuda ortaya çıkan söylentiler üzerine Sağlık Bakanlığı sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı:
“Sağlık Bakanlığı, koronavirüs risk taramasını çat kapı değil planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size TELEFON GELMEMİŞSE, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. KÖTÜ NİYETLİLERE KARŞI TEDBİRLİ OLALIM!”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.