Çocuklarınız ve yaz kurs ve etkinlikleri

A -
A +
Değerli veliler evlatlarınızı sadece sevip ne isterse isteğini yerine getirmeyi annelik babalık olarak görmeyiniz. Onlara yol gösteriniz. Onları çağın gereklerine uygun yetiştiriniz... 
Bu yılın temmuz ve ağustos aylarında, 7 hafta boyunca ülkemizdeki 52.500 okulun tümüne yakınında öğrenciler, öğretmenler ve veliler için “kurslar”, “etkinlikler” düzenlenecek.
Okullar yaz boyunca açık kalacak. Tatil demek sadece uyumak, boş boş vakit geçirmek değildir. İşlemeyen demir paslanır. 
Okullar hepimizin malıdır. Bu ülkenin büyümesi, gelişmesi için bilgili, eğitimli insanların sayısının artması şarttır.
Sadece okullarda verilen derslerle yetinmeyiniz. Evladınızı haftada en az bir kere halk kütüphanesine gönderiniz. Hatta birlikte gidiniz. Orada kitapları, dergileri, gazeteleri karıştırmak size iyi gelecektir.
 
Okullar bünyesinde, talebe göre 100 kadar farklı kurs ve etkinlik düzenlenebilmektedir. Yabancı dil, bilgisayar kullanımı, kodlama, yazılım dilleri öğrenme, üç boyutlu yazıcı ile tasarım, müzik enstrümanı çalma, halk oyunları vb. gibi kurslar öğrenciler ve veliler içindir.
 
Japonya’da okullar 240 gün ders vermektedir. Bizde bu rakam 180’dir. Bizim de 240 gün okulları işletmemiz çok büyük gelişmelere sebep olacaktır.
 
Temmuz ve ağustos aylarındaki kurslarda okul sınırlaması yoktur. Yani A ilkokulundaki bir öğrenci B lisesindeki kurslara kayıt olabilecektir. Bu faaliyetlerin tümü parasızdır.
 
Ek bilgi için: https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresine bakabilirsiniz.
          Ali Özdemir
 
Çocuklarınız ve yaz kurs ve etkinlikleri
 
“Böyle giderse yıkanacak su bulamayacağız”
 
Feridun Ağabey, iyi ki varsınız. Sizin aracılığınızla bütün yetkililere ve halkımıza sesleniyorum. Artık yüzme havuzlarına bir yasak getirilsin. Çok israf var. Su tasarrufuna karşı halkımızı uyarmalıyız. Hemen her sitede her villada yüzme havuzları var. İki günde bir buraları doldurup boşaltılıyorlar. Malumunuz kuraklık var böyle giderse ileride evlerde yıkanacak su bulunamayacak. Bir an evvel bu israfa son verilsin. Saygılarımla...."
       S. Türkoğlu-Bahçelievler/İstanbul
 
 
Temassız kartlardaki tehlike!
 
Feridun Ağabey, uzun zamandır kullanılmakta olan ve son bir yıldır çok tercih edilen temassız ödeme imkânı olan kartlarda büyük bir tehlike var. Şöyle ki; alışveriş yaptıktan sonra kasada kartı uzatıp 1 dakika kadar kısa bir süre içinde şifre bile girmeden işlemlerimizi tamamlayabiliyoruz. Bu çok güzel bir yenilik ancak kartın kaybolması durumunda kötü niyetli kişiler temassız olma özelliği sayesinde çok kolay bir şekilde harcama yapabilir. Bu sebepten kartımızı iyi korumalı, kaybolma durumunda hemen ilgili bankanın müşteri temsilcisini arayıp anında kartı kullanıma kapattırmalıyız. Tedbir olarak başka ne yapılabilir bilmiyorum ama bankaların bu konuya çalışmaları gerekmektedir. Temassız kart limitleri bu konuda yeterli tedbir midir?
         Ahmet Miraç Kaytan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.