Sözcü’ye bravo, Cumhuriyet’e yazık

A -
A +

Gazetelerin muhalif olması çok normal. Analarının ak sütü gibi helaldir. Kimse aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Zıt görüşler demokrasi için olmazsa olmazdır. Ama iş millî güvenliğe gelince o zaman kimin nasıl tavır aldığına bakılır.
Nitekim Barış Pınarı Harekâtı’yla ilgili olarak yapılan yayınlar çok önemliydi. Bazı gazetelerin zaten PKK ağızlı olduğunu biliyoruz. SDG üzerinden haberler yaparak Türkiye’yi işgalci olarak gösteriyorlar. Aslında yaptıkları aleni suç.
Bu minvalde mesela Sözcü gazetesinin yayınları önemliydi. Sözcü sıkı bir hükûmet muhalifidir. Hemen her gün hükûmet aleyhine haberler yapar. Barış Pınarı başladığından beri ise devletin yanında duran haberler yaptı Sözcü. Diğer konularda muhalifliğine devam etti ama harekatı destekledi. PKK’ya tavrını net bir şekilde gösterdi. Bu açıdan tebriği hak ediyor. Nasıl Sözcü’yü geçmişte eleştirdiysek övmesini de bilmek lazım. Yarın aksi bir durum olursa gene eleştiririz.
Gelelim Cumhuriyet’e. Orada değişen bir şey yok. 17-25 Aralık sürecinden beri izlediği yayın politikasını çok az değiştirdi. Cumhuriyet Vakfı yönetimi değişmesine rağmen gazete millî güvenlik konularında hâlâ ayak sürtüyor. Cumhuriyet gazetesinden hükûmeti övmesi istenmiyor. Barış Pınarı Harekâtı’nda devletin ve milletin yanında durmaları bekleniyor. Ama bunu yapmadılar.
Cumhuriyet’e tepkiyi okurları vermelidir. Demokratik olarak PKK konusunda bile hükûmetin yanında duramayanlara ne desek boş!..

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
RABİA NAZ CİNAYETİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.