Hangisi CHP'nin siyasi vizyonu?

A -
A +
Geçen hafta yazdığım "CHP'nin oyu ve Kılıçdaroğlu'nun muhafazakârla teması" yazısı CHP'lilerden bayağı ilgi gördü. 2023'e giderken CHP'lilerin muhafazakârlarla ve toplumun diğer kesimleriyle yakın teması devam edecek gibi. Nitekim Hüseyin Avni Mutlu'nun olduğu platformu ziyaret etmesi kimseyi şaşırtmadı.
31 Mart'ta büyükşehirlerde elde edilen başarılar Kemal Kılıçdaroğlu'nun çizgisinin ne yöne doğru gideceğini ortaya koyuyor. Bu anlamda Kılıçdaroğlu ne yapacağı kestirilebilen bir lider. Ancak aynı şeyi CHP'deki herkes için diyemeyiz.
Mesela Ekrem İmamoğlu belediye başkanı seçildikten sonra sel olunca tatili bırakıp dönmedi. Sonra pat diye kayyum atandıktan sonra Diyarbakır ve Mardin'e gitti. Oradan geldi Paris ve Londra'ya gitti. Bundan sonra ne yapar kestiremiyorum.
Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın İmamoğlu'nu yan yana koyunca ortaya ilginç bir durum çıkıyor. Her hareketini kestirebildiğiniz Kılıçdaroğlu, öte yandan hangi olaya nasıl tepki vereceğini bilmediğiniz, ne yapacağını kestiremediğimiz İmamoğlu. Bakalım 2023'e giderken CHP'de hangi siyasi vizyon etkin olacak? Kılıçdaroğlu'nu eleştirsek de en azından bir duruşu var. İmamoğlu'nda ben böyle bir şey göremedim.
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
Bazılarına cevaplar
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
Sizden korkmak mı?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.