Rüşvet kısmı tamam, bir de FETÖ’cüler var

A -
A +
Geçen hafta cuma günü benim de olduğum Dinamit programında Sinan Aygün’ün yaptığı açıklamalar gündemi belirledi. 25 milyon rüşvet isteme işi her şeyi değiştirdi.
Muhalefet bu iddiaya cevap veremedi. Olayın rant olduğunu iddia edip gülünç duruma düştüler. Ne yapacaklarını bilemez hâldeler. Tabii bu olayın bir başka boyutu daha var. O da FETÖ’cülerle ilgili kısmı. Sinan Aygün, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı 2014 yılında CHP’den aday yaptıran FETÖ’cü Ayhan Atalay” dedi.
Mansur Yavaş ve CHP bu iddialara cevap vermedi. Olayı geçiştirdi. Peki kim bu FETÖ’cü Ayhan Atalay? Sabah gazetesinde Aykut Gören’in 19 Kasım 2015’teki “ATO’nun Paralel Üyeleri Firarda” haberine bakalım: 
“ATO'da çalışan personelleri fişleyen ve birçoğunu dinlemeye alan Paralel Yapı'nın odadaki bir numaralı ismi ‘ATO İmamı’ olarak da bilinen Ayhan Atalay'ın Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçtığı iddia edildi. ATO içerisindeki tüm Paralel Yapı unsurlarını yönlendiren ATO İmamı Ayhan Atalay'ın kendisine ait şirketlerden bazılarını devrettikten sonra ABD'de de yeni bir şirket açtığı iddia edildi. 11 Yönetim Kurulu üyesi bulunan ATO'da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Atalay, son 6 aydaki meclis toplantılarından bir fazlasına katılmadığı için görevi düştü. Atalay'ın yerine yedek Yönetim Kurulu üyesi getirildi.”  
Ayhan Atalay önemli bir FETÖ’cü. Muhtemelen şu an Amerika’da saklanıyor. Bir dönem ATO’yu perde arkasından yönettiği biliniyor. O gün Dinamit programında Sinan Aygün iki FETÖ’cünün ismini daha verdi. Ayhan Atalay'a en yakın isimler olan Meclis üyeleri Hüseyin Saruhan ve Rahmi Bıyık. İkisi de firari. İkisi hakkında da yakalama kararı var. Rahmi Bıyık önemli bir FETÖ’cü.
3 Kasım 2015 tarihinde Türkiye'den yurt dışına kaçtığı belirlenen ve yurt dışı çıkış kayıtlarında Rahmi Bıyık'ın, bir dönemde FETÖ'nün Türkiye'deki eğitim imamı olarak bilinen firari sanıklardan Cemil Koca ile birlikte seyahat ettiği belirlendi. FETÖ'ye müzahir HÜRSİAD (Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı belirtilen Bıyık'ın, örgütün mali yapılanmasında faaliyet gösterdiği Ankara ve İç Anadolu Bölgesi'ndeki mali işlerden sorumlu imam olduğu biliniyor (Yeni Asır). 
Bir diğer iddia da Rahmi Bıyık’ın Londra’da Akın İpek’in yanında olduğu yönünde. Bu da asla hiç şaşırtıcı olmaz. Burada soru şu:
Sinan Aygün’ün iddialarına Mansur Yavaş cevap vermeli. Gerçekten Ayhan Atalay, Hüseyin Saruhan ve Rahmi Bıyık’la nasıl bir ilişkisi vardı açıklamalı. 
Çünkü bahsedilen tarih Mart 2014. Bu konunun üzerinde durmak lazım. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunun ortaya çıkması gerekir. Hatta bu isimler firar ettikleri 2015 ortasına kadar irtibatta oldukları isimleri mutlaka araştırmak gerekir. Diğer gazeteci arkadaşlardan da ricam var. Bu konunun üzerinde duralım...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
TRT ARŞİV'E BİR NOT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.