Meğer dolandırıcılık davasıymış

A -
A +
Geçen çarşamba “İş dünyası için adaletin iyi işlemesi şart” başlıklı bir yazı yazmıştım. Orada Osman Burak Konukoğlu ve Medigen Farma İlaç Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret AŞ isimli bir firmadan da bahsetmiştim. Meğer bu bir dolandırıcılık davasıymış.
Osman Burak Konukoğlu ve ortağı Alican Dikmen hakkında İstanbul'da faaliyet gösteren Medigen Farma İlaç Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret AŞ isimli medikal firmaları aracılığıyla, sağlık sektöründeki yaklaşık 30 firmayı 80 milyon lira civarında dolandırdığı yönündeki "suç duyurusu" üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Konukoğlu ve ortağının üzerlerine atılı nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerine dair edinilen belgeler neticesinde iddianame hazırlanmış, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde değerlendirilerek kabul edilmiş ve haklarında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açılmış. 
Osman Burak Konukoğlu ve ortağı Alican Dikmen, sahibi oldukları firma ile önce; piyasada Osman Burak Konukoğlu’nun da mensubu olduğu Konukoğlu ailesine ait Sanko Holding firmasının ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’nun isimlerini kullanarak ve sahibi oldukları Medigen Farma İlaç Pazarlama Sanayi LTD ŞTİ isimli firmanın gizli ortakları olduğunu söyleyerek güven teşkil ettiği ve içlerinde Derya İnşaat Sağlık Ürünleri Tic. ve San. Ltd. ŞTİ'nin sahibi Aydın Ayata’nın da olduğu birçok iş adamı ile ticari ilişkiye girdiği daha sonra ise yüklü miktarda malın bedelini alarak müştekilere sattığı malları teslim etmediği gerekçesi ile yargılanıyorlarmış. 
Edinilen bilgiye göre Konukoğlu ve ortağı hakkında İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’nun da ifadeleri alınmıştır. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava henüz devam ediyormuş.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
SAYIN KILIÇDAROĞLU, YEŞİM MELTEM ŞİŞLİ'Yİ GÖREVİNDEN ALIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.