Avrupa elini taşın altına mecbur koyacak

A -
A +
Suriye’de 2011’den beri başlayan savaşta milyonlarca Suriyeli mülteci oldu. Ürdün, Filistin, Türkiye’ye tutunuyorlar. Bizde 3,7 milyon Suriyeli mülteci var.
Hakkını yemeyelim Almanya da 1 milyon civarı mülteci aldı. Ama diğer Avrupa ülkeleri oralı olmadı. Türkiye bu kadar insana bakıyor. Avrupa söz verdiği maddi yardımları da yapmıyor. Bari almıyorsunuz ülkenize, masrafına ortak olun. Onu da yapmıyorlar. 
İdlip’de 1 milyon insan sınıra dayanmış. Oralı bile olmuyorlar. Diplomatik güçlerini kullanıp Suriye meselesini çözmeye de yanaşmıyorlar. Bana ilişmeyin de ne yaparsanız yapın havasındalar. Madem öyle Türkiye de kapıları açtı.
Yunanistan sınırına bu yazıyı yazdığım dün akşama kadar 76 bin insan gelmişti. Belki yüz bin olacak. Bakın göreceksiniz Avrupa elini taşın altına koyacak. Silah doğrultarak, gaz bombası atarak bu kalabalığı geri gönderemezsiniz. 
Bu haftadan itibaren çözüm için çare arayacaklar. Böylece hem mülteciler için hayırlı olacak hem de Avrupa konforunu bozacak. 
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN

Rejim yanlılarını Şam’a alalım!

Cem Yılmaz ve şürekâsı neredeler?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.