Özel bankalar lütfen...

A -
A +

Koronavirüs dolayısıyla ekonomiler dünyanın her yerinde daraldı. Almanya gibi ülkeler yüzde 4 daralacağız diyorlar. Sadece Amerika’da 10 milyondan fazla insan İşsizlik Fonu’na başvurdu.
Hizmet sektörü her yerde kötü durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak her hafta yeni kararlar açıklıyor ve kredi musluklarını açmış durumda. Köylü, çiftçi, turizmci, esnaf için kamu bankaları seferber olmuş durumda.
Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tepe yöneticileri herkesin sorunlarıyla ilgileniyorlar. Ne yazık ki aynı hassasiyeti özel bankalarda göremiyoruz. Ya limit yok diyorlar ya da kredi vermemek için yeni şartlar öne sürüyorlar!..
83 milyonun yükünü 3 kamu bankası çekemez. Özel bankaların da risk alması gerekir. Ne yazık ki özel bankalar buna pek yanaşmıyorlar.
Türkiye dünya gibi acil bir dönemde. Bundan daha kötü dönem savaştır. Pandemi her şeyi felç etmiş durumda. Şimdi esnafa, iş adamına, çiftçiye yardım edilmeyecekse ne zaman edilecek? Özel bankalar insanlara nefes verin!..
Ayrıca AVM’ler kiraları ertelemeli. Tüm kiralar, şirket kredi kartları ertelenmeli. KGF Kobi’lere gitmeli. KGF limitleri en üstten verilmeli. Çekler ertelenmeli...

 

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
Büyük siyasetçi Süleyman Soylu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.