Zonguldak Valisi ne demek istedi?

A -
A +
 
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlık çalışanlarıyla ilgili açıklaması gündem oldu. Ama ne dediği tam anlaşılmadan linç edildi. Bu çağda linç artık normal oldu. Kimin ne dediğine bakmadan herkes önüne gelene ağız dolusu laf ediyor... 
Zonguldak Valisi Bektaş’ın dediği şu:
“Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu tarafa, her tedbir alınmasına rağmen sağlıkçılarımız hastalarla diyaloglarla kendilerini korudular. Ancak birbirleriyle diyaloglarını korumadılar.”
Ben de hemen şunu söyleyeyim. Hakikaten sağlıkçıların hakkı ödenmez. Doktor, hemşire, diğer sağlık çalışanları vargüçleriyle mücadele ediyorlar. Gerçekten maskeyle nefes almak bile zorken saatlerce çalışıyorlar. Hastane ortamında 20 saat çalışan bile var. Amenna... 
Erdoğan Bektaş daha sonra yaptığı açıklamada özür diledi ve şöyle dedi:
“Konuşmada, sağlık çalışanlarımızı, kastı aşsa da üzecek, yanlış anlamaya uygun ifadelerin telaffuz edildiği ortaya çıkmıştır. Tabii ki konunun asıl sahibi sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir.”
Son derece yumuşak bir üslupla konuşan ve uyarıda bulunmak isteyen bir valiyi linç etmek ne kadar doğru. Sağlıkçılar biraz daha dikkatli olsun demek linç edilmeyi gerektirir mi? Zonguldak'ta sağlık çalışanları arasında görülen pozitif vaka sayısı Türkiye ortalamasından 6 kat fazla. Eğer Vali Bey bu durumu görmüş ve gerekli ikazı yapmışsa bence üzerinde düşünmek gerekir. “Yok Vali Bey sağlık çalışanlarını küçümsedi” gibi yaklaşımlar doğru değil. 
Dün Ali Karahasanoğlu Akit’te bu konuyu inceleyen güzel bir yazı yazdı. 20. Dönem Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın güzel bir açıklama yaptı: 
“Sayın Vali bu ikazı yapmazsa sorumludur. Aslında Türkiye’nin altı katı sağlık çalışanının hastalığa yakalandığı bu durumun bakanlıkça da mutlak incelenmesi şarttır. Eğer Türkiye genelinde aynı oranda yakalanma olsa 20.000’in üzerinde sağlık çalışanının koronaya yakalanması demektir ki bu felakettir... Hâl böyle iken Sayın Zonguldak Valisi'ne yapılan eleştiriler kesinlikle haksızlıktır.”
Ben de Vali Bey'in haksız lince uğradığını düşünüyorum.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Özgürlük mü kamu yararı mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.