Fransız kanalı "C dans l'air" benimle yaptığı röportajı neden yayınlamadı?

A -
A +
Geçtiğimiz temmuz ayının ortasında Naomi Cohen adında bir Fransız gazeteci beni aradı. Türkçesi de fena değil. "C dans l'air" kanalı adına aradığını ve uygun olduğum bir anda Türkiye'nin Libya politikası üzerine benimle röportaj yapmak istediklerini söylediler.
Ben de kendilerine, "Emin misiniz? Ben Tayyip Erdoğan'ı destekliyorum. Muhalif değilim" dedim. "Evet, eminiz" dediler. "Peki" dedim ve 23 Temmuz için anlaştık. Sabah TGRT Haber'de "Cem Küçük'le Günaydın Türkiye"yi sunduğum için Fransız gazeteciler 09.00'da geldiler.
Naomi'yle beraber Meryem adında Cezayir asıllı bir muhabir ve kameraman geldiler. Çekimleri yaptılar. Sonra İngilizce olarak Türkiye'nin Libya politikasını değerlendiren röportajı yaptık. Güzel bir çekim oldu...
Birkaç gün içinde yayınlanacak dediler. "Tamam" dedim. Aradan zaman geçti ama röportajı yayınlamadılar. Kendilerine "ne zaman yayınlanacak?" diye sorduğumda, "Ertelendi" dediler. Sonra kendi kendime düşündüm, o röportajı niye yayınlamadılar diye. Macron'u birkaç cümle ama kibar bir üslupla eleştirmiştim. Herhâlde ondan dolayı dedim...
Avrupa, Batı her zaman fikir özgürlüğünden dem vurur, bununla gurur duyar. Ama kendilerine bir eleştiri yönelttiğinizde fikir özgürlüğünden eser kalmaz. Fransa anaakım medyasının iyi kanallarından biri olan "C dans l'air" Türkiye'nin tezlerini savunduğum bir röportajı yayınlayamadı. Buna cesaret edemedi.
Avrupa Birliği sürekli geri gidiyor ve içine kapanıyor. Korku ve paranoya kültürü onları esir almış durumda. Türkiye'ye geldiklerinde sürekli muhaliflerle konuşuyorlar ama hükûmet tarafının tezlerini yok sayıyorlar. Asla anlamak istemiyorlar.
Umarım bu dar anlayıştan vazgeçerler. Eğer fikir özgürlüğü, ifade serbestisi deyip bunu tek taraflı uygularsanız inandırıcı olamazsınız.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI 
Joe Biden'ın açıklamaları
Netflix'te ne izlenir?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.