"Ekonomi bitti, battı" diyenler!

A -
A +
Ekonomideki sıkıntıların farkındayız. Sürekli yazıyoruz. Dövizdeki yükselişin iyi olmadığını ve özellikle özel sektör çalışanlarının durumunun parlak olmadığını da. Bu yazıları takip edenler bilirler. Eğriye eğri, doğruya doğru diyoruz...
Geçen günlerde de aynen şunu dedim: “Ankara’da görüştüğüm arkadaşlarım faiz indirimiyle dövizin yükseleceğini ve biraz dişimizi sıkmamız gerektiğini söylediler. İlkbaharda işler düzelmeye başlayacak. Bakalım alt gelir grubu dayanabilecek mi? Hep beraber göreceğiz..." "Dövizin yükselmesi zam demek" diye de ekledim.
Sosyal medyada bazıları bunu maksadından kopardı ve sanki ben dişimizi sıkalım demişim gibi lanse etti! Başta da İzzet Çapa bunu yaptı. Çünkü dediğimi kendisi dinleme zahmetinde bulunmadığı için paylaştı.
Geçtiğimiz aylarda göçmenler konusunda dediğimi de anlamadı. "ABD göçle güçlü olmuş ülkedir" dedim. Hatta BBC History dergisinden referans verdim. Tabii İzzet Çapa cahil ve bilgisi kıt biri. Ona kızamıyorum. Bir şey okumadığı ve tek kelime İngilizce bilmediği için dediğimi anlayacak durumda değil.
Bu arada önceki yıllarda Birleşik Arap Emîrlikleri ile ilgili yazdıklarımı da almış. İzzet, bu siyasettir... Uluslararası ilişkilerde çıkarlar vardır. Dün düşman olursun bugün dost. Ya da tam tersi... Bunu İzzet Çapa bile bilir ve anlar. 
Bu arada "ekonomi kötü" diye her gün paylaşımlar yapıyorsun. Görüyorum. Sana bir şey soracağım İzzet: Cahide Palazzo senin mekânın değil mi? 3.500 kişilik. Sibel Can, Serkan Kaya, Hakan Altun, Volkan Konak gibi sanatçılar çıkıyor.
3.500 kişilik bu mekânda fiyatlar sahneye yakınlığına göre 1.000 ila 3.000 lira arasında değişiyormuş. Öğrendiğime göre mekânın yerleri bir iki haftadan önce satışa kapanıyormuş. Yani millette para var ki, mekânına geliyorlar. Garibanlar, alt gelir grubu ekonomideki sıkıntılardan dem vursa anlarım da, sen her gün ekonomi kötü demeye utanmıyor musun? Gerçekten öğrenmek istiyorum.
Allah çok versin, gözümüz yok. Daha çok kazan. Tabii ne vergi verdiğini merak ediyorum. O da artık Vergi Dairesi ve Maliye Bakanlığı’nın işi.
 

Cem Küçük'ün diğer yazısı 
Karabük Demir Çelik’ten Türk lirasıyla alım yapmak yasak mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.