Galatasaray etkisi mi?

A -
A +

'Fiziksel bir sıkıntısı görünmeyen Beşiktaş’ın, zihinsel bir dağınıklığı vardı dün gece'

Son 2 sezonu şampiyon bitirmiş bir takımı üçüncüsüne motive etmek kolay iş değildir. Ayrıca bu takıma yapılmış takviyeler de direkt 11’e giremiyorsa “tehlike kapıda”dır.
Yeni transferleri yedek kulübesinde oturtmayı gelenek haline getiren Şenol Hoca’nın son yıllardaki tek istisnası (o da bir dünya markası olduğundan) Pepe’ydi.
Peki; Negredo, Lens ve Medel yetersiz mi?
Bu sorunun cevabı Şenol Hoca’nın iç dünyasında gizli.
Ya 2 yıllık şampiyonluğun hatırına bazı oyunculara vefa gösteriyor, ya da yeni transferleri çok yeterli bulmuyor.
En tuhafı ise Adriano’nun sağ bekte oynatılmasıydı. Beck kulübede otururken sol ayaklı Adriano’nun bu bölgede tercih edilmesinden Alman futbolcunun alması gereken mesaj şudur: “Kendine kulüp bul...” 
***
Beşiktaş dün akşam Vodafone Park’ta kendi standardının altında bir oyun sergiledi. Bunun bir sebebi de Galatasaray’ın sezona fırtına gibi başlaması olabilir. Son 2 yılda karşısında ciddi bir rakip bulamayan siyah-beyazlı futbolcuların, Galatasaray’ın sezona doludizgin girmesiyle bir tedirginlik yaşaması oldukça doğaldır. 
Beşiktaş’ın fiziksel açıdan bir eksiği görünmedi ama zihinsel olarak yaşadığı dağınıklık çok dikkat çekti. 
Özellikle Delarge’nin golü öncesinde Pepe’nin en uç adamı olarak gol kovaladığı pozisyon bu durumun en iyi özetiydi.
***
Paul Le Guen yönetimindeki Bursaspor, bu sezon çok can yakacak gibi görünüyor. Yarı alanında iyi kapanan yeşil-beyazlılar, kaptığı toplarla ani hücuma çıkarak çok tehlikeli oldu.
Bu arada Bursaspor’un Gaziantepspor’dan transfer ettiği Barış Yardımcı, başarılı futboluyla Şener’den başka sağ bek tanımayan Lucescu’ya “Beni de gör” mesajı verdi ama izleyen oldu mu ki?..


MAÇIN ADAMI: Atiba Hutchinson

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.