Direnme pes et, at bir reset!

A -
A +

Kadıköy’de dün gece sözde derbi, özde vasat bir futbol gecesi izledik. Kulübenin birinde kaybetmekten korkan; diğerinde de hâlâ takımını tanımaya çalışan bir teknik adam vardı.
Şenol Güneş’in, tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan Fenerbahçe’ye karşı Ljajic’i kulübede oturtarak, Atiba’yı oynatması “Yenilmeyeyim yeter”den başka bir anlam taşımıyordu. Larin ile Love kulübede otururken, santrfor olarak Babel’in en uçta oynatılması da cabası.
İtalya gibi sert bir ligde 9 sezon oynayan Adem Ljajic, Oğuzhan kadar savunma yapamayacaksa ya da böylesine bir derbide Oğuzhan 10 numara oynayacaksa, o zaman Adem Ljajic neden transfer edildi?
H H H
Şenol Hoca’nın tercihlerinin etkisiyle ilk yarının hakimi ve pozisyon üstünü Fenerbahçe’ydi. Hatta rakibe önde baskıyla kazandığı toplarla gole de çok yaklaştı. Ancak sarı-lacivertli takımın pozisyon üretme konusunda sadece Hasan Ali’nin ayaklarına bakması, Cocu’nun bir oyun planı olmadığının göstergesi gibiydi.
Lens’in zaten hiç olmadığı, Quaresma’nın da kaybolduğu Beşiktaş’ta tek ışık veren Babel, müthiş füzesiyle Beşiktaş’ı 13 yıl sonra Kadıköy’den zaferle çıkarıyordu ki, sarı-lacivertlilerin imdadına Hasan Ali yetişti. Her ne kadar Ayew klas kafa vuruşuyla golü yapan isim olsa da, maç boyunca bir çok defa yaptığı bindirmeyle ortayı yapan Hasan Ali, yine üreten taraftaydı.
H H H
Muhtemel bir mağlubiyette Amsterdam’a bileti hazır olan Phillip Cocu, koltuğunu bir hafta daha korudu. Ancak görünen o ki, Fenerbahçe bu hocayla ligde ilk 5’e bile giremeyecek. Mustafa Sandal şarkısında Ali Koç’a sesleniyor aslında: Direnme pes et, at bir reset!...

MAÇIN ADAMI: Hasan Ali Kaldırım

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.