Derbiye Yıldırım düştü!

A -
A +

Başakşehir son 4 maçında 10 puan kaybetmeseydi, Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki dün akşamki derbi Şampiyonlar Ligi vizesi anlamı taşıyacaktı.
Kazananın kuvvetle muhtemel şampiyonluk apoletini takacak olması, iki teknik adamın da kimyasını bozmuş belli ki.
Çünkü ne Fatih Terim, normal şartlarda çift ön liberoyla maça başlar; Ne de Şenol Güneş, geri dörtlünün hemen önünü savunma yönü güçlü üç adamla doldururdu.
Galatasaray’ın tamamı yabancılardan kurulu on birine karşılık, beş yerliyle mücadele eden Beşiktaş’ın oyun planı tamamen rakibinin yapacağı hatalar üzerine kuruluydu.
Şok presle kapılan toplar Burak’la buluşturulmak istendi. Buna karşın Galatasaray ise topun kontrolünü elinde tutarak, ağırlıklı olarak Mariano-Feghouli ikilisinin kanadından zorladı Beşiktaş’ı. Ancak gol hiç beklenmedik bir yerden geldi.
Caner’in bacak arasından (tekrarlarını izlediğimde değmediğini düşündüğüm) geçen topta tacı atmak için bekleyen Beşiktaş, ters karar sonrası, çok adamla önde yakalanınca bedelini ağır ödedi.
Hakem Bülent Yıldırım’ın Vida ve Caner’e faul bile olmayan pozisyonlarda sarı kart göstermesi Beşiktaşlı oyuncuların sinir uçlarına dokunduğu anlardı. Taç atmayı beklerken yenilen gol de siyah-beyazlı oyuncuları çıldırtmaya yetti ve santra öncesi kartlar havada uçuştu.
Oyun disiplininden iyice kopan siyah-beyazlı futbolcular, Gökhan-Adriano değişikliğini izlediği sırada ve yaşadığı konsantrasyon kaybının etkisiyle yine bir taç atışı sonrası kalesinde ikinci golü görüverdi.
Aslında Galatasaray daha iyi planlanmış oyun kurgusu ve büyük seyirci desteğiyle derbiyi kazanacak bir görüntü içindeydi. Yani; Bülent Yıldırım’ın verdiği kararlara pek de ihtiyacı yoktu. Bülent Yıldırım çok kötü bir yönetim gösterdi. Ancak Beşiktaş da bir o kadar kötüydü. En kötüsü de şüphesiz ligin en hücumcu takımı olan Beşiktaş’a Necip prangasını takan Şenol Güneş’ti.
Bu arada; Abdürrahim Albayrak, Fenerbahçe derbisi sonrası “Bir takım şampiyon edilecekse, çıksınlar açıklasınlar, kimse de boşuna uğraşmasın” diyerek Başakşehir’in şampiyon yapılmaya çalışıldığını ima etmişti. Şimdi ise Galatasaray bitime 3 hafta kala liderlik koltuğuna oturdu. Eee, şimdi ne diyeceğiz?

MAÇIN ADAMI: Bülent Yıldırım

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.