Ser’seri’ mayın!

A -
A +

Galatasaray’ın oyun planı ve kadro tercihinde ciddi hatalar vardı. En büyüğü de Seri’ydi.


Evet, sezonun ilk maçları oldukça zordur ve çok kişiyi yanıltır. Yeni transferlerin takıma adaptasyonu, teknik adamın oynatmak istediği oyunun oturması en az 7-8 haftayı alır.

Bütün bunlar Süper Lig’deki 17 takım için geçerlidir ama Galatasaray’ın böyle bir mazereti olamaz.
Takımın iskeleti olduğu gibi duruyor. Üstüne üstlük, eksikliği hissedilen bölgelere iyi de takviyeler yapılmış. Eh rakip de geçen sezonun bir alt liginden geliyorsa, özellikle şampiyon unvanlı bir takımın ilk maçında maç kaybetme lüksü ve hakkı yoktur.
***
Galatasaray’ın oyun planında ve kadro tercihinde ciddi hatalar vardı.
En büyük yanlış, yeni transfer Seri’nin (orijini 8 numara olmasına ve kulübede Donk oturmasına rağmen) ön libero pozisyonunda tek başına bırakılmasıydı.
Kazanılan penaltı atışının geçen sezonun “Gol Kralı” pardon “Penaltı Kralı” Diagne’ye attırılmamasının da ne kadar yanlış bir tercih olduğu acı şekilde tecrübe edildi.
Denizlispor sadece Rodallega ve Barrow ile hücum ederken, geniş bir alanın sadece Seri’ye bırakılması, Marcao’nun kızarmasına sebep oldu. Marcao, orta alan genişliği sebebiyle rakibe önde baskı yapabilmek için yaptığı müdahalelerde iki sarı kartla oyun dışında kaldı.
Jimmy Durmaz’ın etkisizliğiyle zaten 10 kişi oynayan Galatasaray, Marcao’nun kırmızısı ve kenar yönetimiyle birlikte iyice dağıldı.
Bu mağlubiyet elbette ki Galatasaray’n ligin açık ara favorisi olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Zaten F.Bahçe ve Beşiktaş’ın durumunu gördükçe rakip bile çıkacağından şüpheliyim.
***
TFF’nin yeni yönetimine bir mesaj: Cuma ve pazartesi günleri maç oynatılmasına bir şekilde bizi alıştırdılar ama hiç olmazsa isim sponsoru bulamadığın ligin marka değerini düşünerek en azından açılış maçı için tatil gününü seçseydiniz.

Maçın adamı: Recep Niyaz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.