Ava giden avlandı!

A -
A +

Abdullah Avcı, İsmail Kartal’ın ligimizde birçok Anadolu takımının kurduğu tuzağa düştü

 

Abdullah Avcı’dan başlayalım. Geçen sezon son düzlükte cebinde 8 puan gibi ciddi bir avantaj bulunmasına rağmen avucunun içindeki şampiyonluğu kaptırdıktan sonra büyük hoca olma ihtimali bana göre başlamadan bitmiştir...
Tabii ki Şenol Güneş gibi bir ustadan sonra takımı devralmış olması önemli bir dezavantajdır. En önemlisi de oyuncu ve özellikle sistem değişimi ciddi handikaptır. Hepsine kabul ancak, hocası (Okan Buruk) ayrılmış, en iyi oyuncusunu (Muriç) satmış, yeni santrforunun (El Kabir) geçen hafta ayağı kırılmış ve daha büyük değişim yaşayan Rizespor’un üç haftada 7 puan toplamasını nasıl izah edeceğiz?
***
Beşiktaş, Rizespor’un topu kendisine teslim etmesinin de etkisiyle âdeta tek kale maç oynadı.
Avcı’nın planı, bazen Caner, bazen de Gökhan’la savunmayı üçlü tutup, kalabalık orta sahanın desteği ile Lens ile Boyd’un ortalarını Güven’le buluşturmaktı.
Buna karşılık İsmail Kartal’ın planı ise rakipten kapılacak toplarla ani kontratak aramaktı. Bu arzusu 37’de gerçeğe de dönüştü. Bu arada Oğulcan’ın golde sağ ayağının üstünün hafif dışıyla yaptığı vuruş gerçekten harikaydı.
İlk 45 dakikalık bölümde Beşiktaş’ın rakip kaleyi bulan iki şutu da taraftarın ıslıklarla protesto ettiği Lens’ten geldi. Diğer kanattaki Boyd’un sahada gezinirken  N’Koudou’nun kulübede oturması büyük haksızlıktı.
Bu bölümde Rizespor yarı alanına kapandı ama çirkefliğe de başvurmadı. Rizespor’un ilk yarıdaki tek faulünü 45+2’de yaptığını, aynı süreçte Beşiktaş’ın 7 faul yaptığını söylersek bu durum daha iyi anlaşılacaktır.
***
Devreyle birlikte Avcı’nın önce N’Koudou ve Douglas, ardından Rebocho hamleleri de Rizespor duvarını yıkmak için yetmedi. Sadece Vida’nın kafa golü beraberliği getirdi. Son saniyedeki direkten dönen top Beşiktaş’a 1 puan kazandırdı. Ve ava giden Abdullah Avcı, kendisine özellikle ligimizde çok bilindik bir tuzak hazırlayan İsmail Kartal’ın tuzağına göz göre göre düştü.

MAÇIN ADAMI: Attamah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.