Çölde bir vaha Emre Akbaba!

A -
A +

Ayağı kırılan ve 8 ay futbola ara vermiş bir futbolcunun, böylesine görkemli bir dönüşüne daha önce hiç şahit olmadım

Galatasaray’da ciddi bir yönetememe hâli var. Son iki yılı şampiyon bitirmiş takımın başkanı da, teknik direktörü de bu sezon koltuklarının hakkını veremiyorlar.
Şampiyonluk yarışına odaklanmak, enerjilerini buraya harcamak varken, sürekli birbirlerine laf sokuyorlar. En son Arda Turan üzerinden verilen güç savaşı ise tam anlamıyla bir trajikomedi.
Fatih Terim, tuhaf bir şekilde 2,5 yıldır TFF 3. Lig seviyesinde bile oynayamayan Arda’nın ısrarla transferini istiyor.
Mustafa Cengiz ise çalışanı konumundaki teknik direktörünü yanına çağırıp yüz yüze konuşmak yerine, basın toplantısında “30’a yakın transfer yaptık. Kadromuz Türkiye’nin çok üzerinde. 10 puan fark olan lidere baktığımızda 6-7 katı” diyerek ‘Beceremiyorsun’ mesajı veriyor.
Kimin ne hesabı var bilmiyorum ama acilen ateşkes sağlanmalı. Yoksa bu gidişat Galatasaray’ı enkaza çevirir.
* * *
Sarı-kırmızılı takımda bu kadar olumsuz tablo içinde çölde bir vaha gibi ortaya çıktı Emre Akbaba. Şampiyonluk fidanını neredeyse tek başına sulamaya çalışıyor. Geçen hafta Denizli maçında kazanılan üç puanın başrol oyuncusu, dün Konya’da da sahne aldı. Falcao’nun golü öncesi bitirici bir pas verdi, üstüne de çok klas bir gol attı.
Ben şu futbol dünyasında, ayağı kırılan ve 8 ay futbola ara vermiş bir futbolcunun, böylesine görkemli bir dönüşüne daha önce hiç şahit olmadım.
Galatasaray, Konyaspor’u hızlı oynadığı bölümde yıktı. Zaten Konyaspor da yıkılmak için her şey mevcuttu. Bu kadar üretme becerisi olmayan, yeteneksiz oyuncular topluluğunu da uzun zamandır görmemiştim. Ha unutmadan “Aykut Kocaman’ın takımları iyi savunma yapar” klişesi de artık futbol literatüründen çıkarılmalıdır artık.
* * *
Galatasaray yaşadığı iç savaştan çıkabilirse, Onyekuru’nun katılması, stoper probleminin çözülmesi ve iyi bir Falcao ile bu yarışa devam eder. Bunlardan birinin eksikliği durumunda sarı-kırmızılılar adına bu sezon hayal kırıklığı olur.

MAÇIN ADAMI: Emre Akbaba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.