Tayyip de olmasa…

A -
A +

“Futbol basit bir oyundur, zor olan ise basit futbol oynamaktır.” Giresunspor-Beşiktaş maçını izlerken Johan Cruyff’un bu veciz sözü geldi aklıma. Sadece gole yakın üç oyuncusu (Dele Alli, Weghorst ve Redmond) toplam piyasa değeri 43 milyon avro olan bir takım, 27 kişilik geniş kadrosunun toplam piyasa değeri 17,3 milyon avro olan rakibine üstünlük kuramıyor ise bu durum nasıl izah edilebilir ki? Geçtiğimiz sezon çıktığı ligde yine mütevazı kadrosuyla Beşiktaş’ı evinde 4-0 mağlup eden Giresunspor, bu sezon da alt liglerden kadrosuna kattığı yerli oyuncular ve düşük maliyetli yabancılarıyla siyah beyazlı takıma yine zor anlar yaşattı.

Salih olmayınca…

Uzun boylu santrfor kullanan Giresunspor’un hocası Hakan Keleş, kalan dokuz formayı dağıtırken çabuk ve ayağı iyi oyuncular tercih etmiş. İki hızlı ve rakip beki kovalayan kanatlar, arkasındaki gidip gelebilen teknik bekler. Orta sahadaki ikilinin de biri savunmacı, diğeri hücumcu. Beşiktaş’ta ise durum tam tersi. Salih olmayınca ya da Josef’in partneri Gedson olunca üretkenliği neredeyse bitiyor siyah beyazlı takımın. İki savunmacı orta sahaya bir de 10 numara pozisyonundaki Dele Alli’nin vurdumduymazlığı eklendiğinde, doğal olarak  Weghorst da topla buluşamadı.

Ismael’in tuhaflıkları

Takım kaliteli bir ayak ararken Ghezzal’ın 62 dakika boyunca kulübede oturması bir Ismael tuhaflığıydı. Dele Alli’nin 75 dakika sahada kalması da tüy dikmekti. Biri ofsayta takılsa da ikinci defa hem de röveşatayla ağları sarsan Tayyip Talha, dün hocasını kurtaran isim oldu. İkinci kurtarıcı da uzatma bölümünde Hayrullah’ın elini ofsayt olarak gösteren VAR’daki hakemdi. Sahadaki futbola bakınca, insan hayret ediyor. Beşiktaş’ın bu kadar para harcamasına rağmen, karşısındaki mütevazı bütçeyle kurulan bir takım karşısında topla oynama, pas gibi önemli istatistiklerde geride kalması bir tek bana mı anormal geliyor?

MAÇIN ADAMI: Tayyip Talha

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.