Adamın biri…

A -
A +

Adamın biri perperişan, sargı yara bere içinde gelmiştir eve.
-Hayatım, bugün iş yerinde çok kötü bir kaza geçirdim. Ayşegül Hanım beni hastaneye götürdü. Birkaç tahlilden sonra sol kolumda bir kırık, boynumda bir çıkık ve sağ omzumda bir hasar olduğunu söylediler. Ayrıca sağ bacağımı da kesmek zorunda kalabilirlermiş!
Kadın;
-Ayşegül Hanım kim?
           ***
Adamın birinin evine bir kedi musallat olmuş. Adam ne yaptıysa ne ettiyse kediyi evden uzaklaştıramamış. Bunun üzerine kediyi alıp uzak bir yere götürmeye karar vermiş. Kediyi götürmüş götürmesine ama beş saat sonra kedi geri gelmiş... Bunun üzerine adam daha uzak bir yere götürmüş kediyi. Kedi bu sefer geç de olsa 7-8 saat sonra çıkagelmiş… Adam iyice sinirlenmiş. Almış kediyi mesafesi uzak, yolları karmakarışık bir yere götürmüş ve bırakmış. Fakat bu sefer dönüş yolunda kendisi kaybolmuş. Bunun üzerine adam evi aramış ve karısına sormuş.
-Hanım kedi eve geldi mi?
-Geldi bey, çok oldu sen nerelerdesin?
-Söyle o çokbilmişe gelsin beni alsın!
            ***
Adamın biri komaya girmiştir. Yanında ise karısı vardır. Adam gözleri nemli, kısık sesiyle, karısına doğru bakar ve konuşmaya başlar:
-"İlk işten kovulduğum zaman yanımdaydın. İflas ettiğim gün oradaydın. Vurulduğum zaman ilk gözümü açtığımda, seni gördüm. Trafik kazası geçirdiğimde, hastanede hep başucumda sen vardın."
Kadın takdir edilmenin verdiği mutluluk içindedir.
Adam konuşmaya devam eder:
-"Şimdi komadayım ve yine başucumda sen varsın. Sonunda anladım ama, çok geç oldu. Yahu sen ne menem bir kadınsın!.."
            ***
Adamın biri yetmişli yaşlarındadır, ufak bir kriz geçirir ve hastaneye gider. Durumunun düzelmesi için 24 saat boyunca oksijen verilen adam kendisini çok daha iyi hissetmeye başlar. Artık taburcu edilmesini uygun bulan doktorlar beş bin lira civarındaki faturayı getirince adam ağlamaya başlar!
Adamın durumuna üzülen bir doktor "ağlamana gerek yok, taksitle de ödeyebilirsin" der.
Adam ise "mesele para değil, nakit öderim ben ücreti. Asıl mesele şu ki; siz bana sadece 24 saat oksijen verdiniz ve bunun için beş bin lira istiyorsunuz. Bana 75 yıldır oksijen veren Yaradan'a borcumu nasıl ödeyeceğim, nasıl şükredeceğim işte onu bilemiyorum!” der...
İki güldük bir düşünelim diye bu sonuncu… İnsanoğlu havayı bile parayla satarken sana sınırsız nimet veren Mevlâ ne büyük ne cömert, hiç umurumuz oldu mu?

Ninem diyor ki; Hak yardım ederse kuluna, kurt çoban olur koyununa.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.