Güneş’in muhteşem yükselişi

A -
A +

Felsefe yapmak mı, ideali gerçeğe dönüştürmek mi? Sonucun anlam kazanması için hangisi daha önemli dersiniz?
Kanaatim o ki, yüreğiyle, sarsılmaz inancıyla ve o muazzam azmiyle dev gibi yükseliyor Şenol Güneş’in muhteşem eseri.
Ne mutlu!
İşte bu benim millî takımım... Arnavutluk’tan sonra Moldova’yı da dize getirdi Güneş’in altın çocukları. Bakmayın tabelaya siz, dün o istek ve iştah bir düzine ederdi. Olmadıysa sebebi var... Diyeceğim sıradaki gelsin kimseden korkumuz yok, 2020’nin temeli atıldı artık. Hem de çok sağlam bir şekilde.
Şenol Hoca, “Her maçı kazanmak istiyoruz” demişti, dediği oluyor, bir bir. Arnavutluk’tan sonra Moldova’yı da dize getirdi, millîlerimiz.
Moldova maçı aklın, hırsın önüne geçtiği, ateşle barutun şova dönüştüğü harika bir geceydi.
Gol sağanağına dönüşen Moldova zaferi, Mircea Lucescu ile kaybedilenleri, hatırlattı. Ahhh... Ne diyelim, ibretlikti kaybettiklerimiz. Önemli olan TFF’nin doğru bir sorgulama ile kendi öz eleştirisini yapıp hatadan dönmesidir ki, bu da bugünkü şahlanışı tetikleyen en önemli karardır. Ay-yıldızlı ekibin peş peşe gelen zaferleri sadece 3’er puanlık kazanım değil; o bitkin, heyecanı körelmiş millî ruhun yeniden ayağa kalkmasıdır.
Teşekkürler Türkiye, özlemişiz bu zaferleri… Hoş geldin Şenol Hoca’m… Hoş geldin, kavgalardan uzak, millî takım kamp ortamı…
Şu bir gerçek ki, millî takımın kalesi artık Mert Günok’a emanet. Fakat savunma ve orta sahada değişimler olabiliyor. Mesela Gökhan Gönül’ün yerinde dün Zeki’nin ön liberoda Emre Belözoğlu yerine Dorukhan’ın olması tesadüf değil. Şenol Güneş, A Millî Takım’ın artık iyi bir turnuva takımı olabilmesi için hem kadroda alternatif isimlere yöneliyor hem de takım içi rekabeti güçlü tutuyor, bu büyük zenginlik.
Burak’ın formu, iştahı, azmi ve liderliği ise takdire şayan. Tıpkı, Cenk’in Hasan Ali’nin, Kaan’nın ve Zeki’nin cansiperane mücadelesi gibi.

MAÇIN ADAMI: Cenk Tosun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.