Bunlar mı alternatif?

A -
A +

Kayserispor’a bir sihirli el dokunmuş, bu Prosinecki’nin eli mi yoksa Yanal’ın beyhude arayışının eseri mi?

Kupadaki Kayserispor maçı gösterdi ki Fenerbahçe için “yeni, pozitif bir dönem başlıyor”, demek çok zor. Kanaatim o ki ikinci yarı daha büyük sıkıntılara gebe!
Hatta; ideal on birin dışındaki 9 isimden dün süre alan Alper, Mevlüt, Tolgay ve Ferdi’nin performansını görünce insan “Bunlar mı alternatif” diye sormadan edemiyor. Yazık!
Yanal’ın şans verdiği 9 ismin bu futbolla ideal on birin birer parçası olması çok zor. Özellikle Tolgay, Alpay, Mevlüt ve Tolga Ciğerci beklenenin çok altında kaldılar.
Alternatif olabilmeleri için kendilerini göstermesi gerekirdi.  
Beni asıl şaşırtan ligin ikinci yarısı başlarken Ersun Yanal’ın hâlâ âmâ define avcısı gibi ekibe monte edecek oyuncu arıyor olması. Beyhude arayış bu Hocam!
Maçın sonuna doğru Isla, Dirar, Gustavo ve Kruse hamlesi biraz Fenerbahçe'ye tempo kazandırsa da Yanal’ın işi zor hem de çok zor.
Böyle bir tabloda Başkan Ali Koç sızlanmasın da ne yapsın? Boşa koyuyor olmuyor, doluya koyuyor tutmuyor.
Kupa mı, iki ayaklı maçlarda tur geçilebilir ama bu futbolla kupa inanın kazanılmaz.
F.Bahçe takımında özellikle takım savunması çok problemli, orta sahada Emre Belözoğlu gibi büyük bir karakterin eksikliği öyle çok hissediliyor ki. Bunlar çözülmeden F.Bahçe'nin düze çıkması mümkün değil.  
Ligde zor günler yaşayan Kayserispor dün beklediğimden çok iyiydi. Bu, Prosinecki’nin gelişinin etkisi mi yoksa Berna Gözbaşı başkanın rüzgârı mı bilemem ama F.Bahçe'ye karşı net pozisyonlar üreten Kayserispor’da genç Emre’ye bayıldım. Dilerim bu yeteneğini köreltecek bir yola girmez de onu bir yıldız olarak alkışlarız.

MAÇIN ADAMI: Emre Demir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.