Şapkadan Kartal çıktı

A -
A +

Kartal dün takım olarak şahlandı, Buruk’un talebeleri ilk yarı sahada kayboldu. Sizce derbiye hangi on birle çıkar, Beşiktaş?

Bu Beşiktaş bambaşka bir takım olup çıkmış. Tanıyamadım yoksa Sergen Yalçın kudret şurubu mu içirdi Kartal’a?
Hayır, Sergen Hoca dün şapkadan Kartal çıkardı.
Hem de öyle böyle değil.
O nasıl bir inanmışlık, ne muazzam birliktelik.
Bir pozisyon ve iki gol dışında kilitlediler favori Başakşehir’i. İlkinde ise Utku kalede devleşti.
Nasıl mı değişti millî arada bu takım; mecburiyetten.
* * *
Asıl şaşırdığım şey Sergen Yalçın’ın şapkasından tavşan çıkaran sihirbaz gibi sürpriz bir kadro ve farklı görevlendirmelerle Beşiktaş’ı Başakşehir karşısına şahlandırmasaydı.
Mesela Dorukhan’dan Gökhan Gönül tarzı bir sağ bek üretme çabası riskli görünse de takdire şayandı. Ahh... Bir de Dorukhan kart görmese bugün herkes onu konuşuyor olacaktı, derbide  taca attı kendini. Yazık!
Yine Ersin’in cezalı olduğu bir haftada kaleyi genç Emre’ye değil de iğne ile oynamak zorunda olan Utku’ya teslim etmesi de doğru karardı. Aksi genç Emre’yi bitirmek olurdu.
Ayrıca Necip ne muazzam oyun çıkardı. Hele Larin şiir gibiydi, millî takımdan moralli dönen Aboubakar da öyle.
* * *
Özetle oyunda tempo yüksekti. Ancak zafer için sadece bu yetmezdi.
Tecrübe, azim, takip ve “sahanın yıldızı” Atiba’nın vuruşundaki gibi ustalık gerekirdi.
Nitekim Başakşehir’e karşı eksik yakalanan Beşiktaş bu sezon ilk defa kornerden gol üretirken o ustalık hakkını verdi. Sahanın yıldızı Atiba’nın vuruşu da asisti de kaliteliydi. Sonra Larin ve Aboubakar'la, gol şova dönüştü maç Beşiktaş farkı olarak. Gulbrandsen’in sayıları biraz stres yapsa da sonunda büyük moral depoladılar.
Peki sizce Sergen Hoca derbiye hangi on birle çıkar?

MAÇIN ADAMI: Sergen Yalçın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.