Büyük Fenerbahçe karakteri!

A -
A +

Ne Pelkas, ne Cisse ne de Sinan! Fenerbahçe’nin yeni golcüsü Thiam.

Sevdiğim bir söz var; “En güçsüz insanlar yaşadıklarından ders almayandır” diye.  Sanki Fenerbahçe’yi özetliyordu bu ifade maç öncesinde.
Nitekim son üç maçtan sadece birini kazanan Fenerbahçe’nin Kasımpaşa deplasmanından 3 puan çıkarmasını beklemiyordum, şaşırttı beni Thiam!
“Fenerbahçe’nin golcüsü kim?” sorusu sanırım bu maçta cevabını buldu, tebrikler.
* * *
Doğrusu sahada tempolu oyun yoktu, kollektiflikten uzaktı ama böyle günler için ilaç olacak çok önemli bir galibiyet aldı Fenerbahçe, tebrikler.
* * *
Özellikle, dinamo Ozan Tufan’ın çabası, Mert Hakan’ın gayreti, Sinan ve Valencia’nın kanat hamlelerine rağmen maçın büyük bölümünde dirençsizdi Fenerbahçe. Oyuna tempo kazandıramadılar bir türlü.
* * *
Forvet arkasında Sinan Gümüş’ün kenar ortasına yükselen Pelkas her iki golde de asistleriyle Thiam’a “golcü” kimliği kazandırırken Fenerbahçe’yi de rahatlatan isim oldu.
Bireysellik adına önemli bu ama takım oyunu çok daha önemli.
* * *
Kasımpaşa diri takım ama coşkusuz oyunun sebebi rakip mi, hayır. Sebep başka. Zorlayın, hafızanızı Fenerbahçe on birini sayabilir misiniz? Zor...
Peki ya çevrenizdekiler sayabilir mi? Dudak büktüğünüzü görür gibiyim.
İşte asıl mesele bu; ortada sarı lacivert forma içinde koşturanlar var ama Fenerbahçe’nin o büyük takım ağırlığı yansıtan bir takım yok sahada. Nitekim dün de yorulmadan kazandılar.
* * *
“Caner, Novak ve Sosasız bu kadar”, diye düşünebilirsiniz.
Benim kastettiğim şey isimler değil; o formayı giyenlerin Büyük Fenerbahçe karakterini göstermeleri.
Asıl mesele bu.

MAÇIN ADAMI: Pelkas

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.