Ne de olsa Galatasaray

A -
A +

Terim işi şansa bırakmadı, Yedlin şiir gibi oynadı, Emre ile Galatasaray istediğini aldı.

Nerede kupadaki takım, nerede dün geceki Galatasaray? İkisi arasında kadro, oyun planı, oyun içi hamleler anlamında inanın gece ile gündüz farkı vardı. Doğrusu bu beni şaşırtmadı.  Galatasaray yoluna lider olarak devam edecekse bu değişime mecburdu.
Nitekim “Az ama öz olsun” düşüncesindeki Fatih Terim bu defa işi şansa bırakmadı. Doğrusu da buydu.
Galatasaray, Mustafa, Onyekuru, Emre Kılınç ve Arda ile baskı önde kurarken iyi bir kontratak takımı olan rakibi Alanyaspor’a da ikinci bölgede alan bırakmadı. Özellikle sağ kanadı başarıyla kullanırken oyunu radar gibi okuyan, Arda, Mustafa, Onyekuru paslarıyla besleyen bir Yedlin seyrettik ki; şiir gibiydi,
Galatasaray’a 3 puanı getiren Emre Kılınç’a verdiği gol pası ile maça damgasını vurdu. Aferin.
Süre aldığı maçları düne kadar boş geçmeyen Mustafa mı dün bir forvetten çok oyun lideri gibiydi. Geriye gelip top aldı, Onyekuru’ya Arda’ya pas dağıttı maçın başında bir de direği salladı.  O vuruş gol olsa jeneriklik olurdu ama gol şansı yoktu.
Her şeye rağmen Çağdaş Atan’ı ve yönetimindeki Alanyaspor’u yürekten tebrik ediyorum. Yine modern futboldan güzellikler sundular. Salih ile direkten döndüler. Babakar ile Muslera’yı zorladılar. Ancak savunmada çok açık verdiler. Galatasaray gibi bir takıma açık düşersen puan alamazsın.
Onyekuru’nun pozisyonunda “penaltı var mı yok mu” o tartışmaya girmem sonuçta penaltı hakemin kararıdır. Ancak hakem Zorbay Küçük’e 12. oyun kuralını yeniden okumasını tavsiye ederim. Sadece onun değil, bir eğitimci olan VAR hakemi Emre Malok ve AVAR hakemi Ekrem Kan da okumalı, okumalılar ki; Babakar’ın Luyindama’ya tabanının “sarı” mı yoksa “kırmızı” kart mı olduğunu iyice öğrenirler.
O pozisyona kırmızı vermek için Luyindama nakavt mı olmalıydı? Yazık!

MAÇIN ADAMI: Yedlin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.