Bir de sonunu getirebilsek

A -
A +

Üç maçta 9 puan harika olacaktı, Yine Letonya duvarına takıldık. Bundan ders çıkarmalıyız…

Hollanda'yı 4-2 yendiğimiz maçta yorum başlığım "Katar'a bir bilet" idi. Dün gece Kenan, Hakan ve Burak'ın şahane golleriyle artık bu hedef hayal olmaktan çıkıp hakikate çok yaklaştı; derken yine Letonya duvarına takıldık. Yazık!
Hâlbuki tarihte hiç görmediğimiz kadar iyi bir performans sergiliyorduk ilk yarıda! Bekle bizi Katar, muhteşem Türkler geliyor, diyecekken yutkunuverdik.
* * *
İlk yarıyı 2-1 önde kapattığımızda Avrupa Uluslar Kupası'nda dip yapan takım nasıl oldu da bu noktaya yükseldi, diye düşünüyordum. Şenol Güneş'in takım mühendisliğinde, oyuncu planlamasında hatta rakip analizine methiyeler dizdim ama hamleleri zayıflattı elimizi...
* * *
Hatalar mı maalesef o kadar çok ki... İnanılmaz basit hatalar yapıyor, basit goller yiyoruz. Biraz ciddiyet biraz da dikkat beyler.
* * *
Zira millîlerin oyun anlayışı, öz güven ve inancı, muhteşem. Ancak savunmamızın gerisine atılan her top, saatli bomba! Düşünün grupta Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'dan ikisi olsa ne olurdu, hâlimiz?
Nitekim Savalnieks Uldrikis ve arkadaşları affetmedi hatamızı.
* * *
Sonuç; 2022 Dünya Kupası'na grup birincisi olarak gideceksek bu hataları sıfıra indirmeliyiz, zira her maçta Letonya'nın nizami golüne faul çalan Polonyalı hakem Daniel Stefanski gibi birini bulamayız…

MAÇIN ADAMI: Hakan Çalhanoğlu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.