Altı soruda F.Bahçe

A -
A +
En çok muhatap olduğum sorular:
-Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı nedir?
-Olur da şampiyon olamazsa erken kongre yaşanır mı?
-Diyelim kongreye gidildi Ali Koç başkan yeniden aday olur mu?
-Emre Belözoğlu'na haksızlık yapıldığına inanıyor musunuz?
-Teknik direktör olarak Vitor Perreira doğru seçim mi? 
-Caner, Gökhan gibi oyuncuların gözden çıkarılmasındaki amaç nedir?
 
Cevaplarımı sıralayayım.
 
Şampiyonluk ihtimali:
Başkan Ali Koç'un düşüncesini bilmem ama Adana deplasmanında izlediğim Fenerbahçe'yi tahminimden daha iyi buldum. Eksiklerine rağmen istekli, coşkulu ve kazanma azmiyle doluydu. Özellikle İrfan Can Kahveci’nin olumlu futbolu ve savunma arkasına "al da at" diye verdiği milimetrik paslara bayıldım. Mesut Özil ile uyumu da ayrıca takdire şayandı. Bravo İrfan. 
Bu gelişmenin anlam kazanması için devamlı hâle gelmesi lazım açıkçası kaygılarım var.
Gustavo - Zacj uyumlu mu, uyumlu. 
Ancak o direkten dönen şutun gol değeri kazandırabilmesi için Gustavo'nun o vuruşlara açı ve meleke kazandıracak idmanı çokca yapması lazım. Durmak yok çalışmaya devam.
 
Erken kongre olursa Ali Koç başkan yeniden aday olur mu?
Erken kongre ihtimalini çok zayıf buluyorum. Bence asıl kaygı transferdeki belirsizlik. Mesela Ozan Tufan, İtalya'ya gitti mi, gidecek mi, gidiyor mu hâlâ belirsiz. Bu hâl, takımın psikolojik ve sosyal ortamı adına bal yapan arı kovanına çomak sokmak gibi bir şey.
Hücum hattı ve gol problemi; Samatta ve Serdar iki dipsiz kuyu gol için yeni çözümler şart. 
 
3-4-3 en doğru sistem mi?
İlk maçta üçlü sistem aşırı arıza yapmasa da top rakibe geçtiğinde savunmada ciddi boşluklar verdiği için bu sistem genelde topal ördek gibi duruyor. Özellikle Novak’ın arkasına atılan her top bomba tesiri bırakıyor. Adana'da Costa, Akıntola ve Balotelli bu zaafı değerlendiremedi ise birincisi sebep müthiş kurtarışlar yapan kaleci Altay faktörüdür. Oyunu doğru, hızlı ve tempolu şekilde kanatlara yıkan her takım Fenerbahçe'yi kevgire çevirebilir erken uyarı olarak bunu da buradan yazayım.
 
Emre Belözoğlu'na haksızlık yapıldığına inanıyor musunuz?
 
Emre Belözoğlu aslında Fenerbahçe'de başarılı bir teknik adamlık süreci yaşadı lakin değerlendirmeler şampiyonluk ölçütlü olduğu için yolları ayırmak zorunda kaldılar. Ayrıca Emre Belözoğlu'nun çözmesi gereken bir Prolisans sorunu da vardı. 

Teknik direktör olarak Vitor Perreira doğru seçim mi? 
 
Süper Lig ve Fenerbahçe'yi tanıması sebebiyle olabilecek en doğru tercihtir Vitor Perreia. Zamanla bu tercihin önemi daha da ortaya çıkacaktır.  
 
Caner, Gökhan gibi oyuncuların gözden çıkarılmasındaki amaç nedir?
 
Takımı kaybetme korkusundan kurtarıp gençleştirerek yenilemek ve kazanma arzusunu yükseltebilecek yeni yüzlerle güçlendirmek, diye düşünüyorum.
 
TAHMİNİM 
Özetle şampiyonluk tahminim şu şekilde: 
Favorim, Beşiktaş.
Plasem, Trabzonspor.
Süprizim, Fenerbahçe. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.