Bir formaya 159 bin lira ödeyen adam!

A -
A +

“Satıyorum… Var mı artıran? 

Satıyorum, var mı artıran? 
Sa-tı-yo-rum, 159 bin liraya Hakan Ünsal’ın formasını Yusuf Gümüş beyefendiye saaattım.” 
Şaka gibi; 10 bin lira ile başlayan açık artırma 159 bin liraya ulaştı. 
Doğrusu Hakan Ünsal o parayı Sinopspor’dan kazanmadı ama Sinop Ayancıklı olarak forması rekor fiyata alıcı buldu. 
İşte hemşehrililik katkısı, bu!
Peki Hakan Ünsal’ın 57 numaralı Galatasaray formasını, Sinopspor gecesinde 159 bin lira ödeyen alıcı kim?
Üşenmedim araştırdım… 
Bir formaya o kadar parayı veren kişi, ya milyarder olmalı, ya kolay para kazanmalı ya da Sinop sevdalısı olmalı? 
Acaba hangisi bu kişi ve ne iş yapar, diye. 
Doğrusu tek meraklı ben değildim. Yılmaz Vural Hocam da, masadaki diğer ağır konuklar Attila Gökçe, Orhan Ertanhan, Hulusi Derici, medyanın duayen ismi Yalçın Bayar da benim kadar meraklıydı. 
Sinopspor Yönetim Kurulu Üyesi sevgili Adil Yıldız dostum, merakımızı gidermek adına “Çorluspor Başkanı” diye dip not verdi. 
Fakat serde gazetecilik var ya, kesmedi bu açıklama beni. Zira gazetecinin “MM” diye özetleyeceğim iki sermayesi var, o da, “Merak + mantık”.  
Merakımızı Adil Yıldız giderse de, mantığını açıklayamazdı. 
Mesela Yusuf Gümüş Beyefendi, başkanı olduğu Çorluspor’daki futbolcu, teknik adam ve çalışanlarının alın terlerinin karşılığını zamanında ödüyor muydu? 
Bitmedi, bir formaya otomobil fiyatı kadar para ödeyen bu kişi hayır ve hasenatta bulunuyor muydu?
..Ve, Yusuf Bey ne iş yapıyordu?
Hemen arka masamızda oturuyordu Yusuf Gümüş beyefendi. İlk intibaa önemlidir, derler ya… İlk Bende uyandırdığı ilk intibaa Banker Bilo gibi saf, temiz, genç, sempatik bir şahsiyetti. Biraz konuştuğunuzda ise özgüven sahibi, iddialı ve lider karakterini fark etmemek mümkün değildi.
Dahası, Yılmaz Hoca’ya anlatılanlardan öğrendiğime göre amatör seviyedeki bir mücadele de bile futbolcularının alacaklarını günü güne ödediği gibi bir de maç başına futbolculara 5 bin TL prim veriyormuş. Doğrusu etkileyici bir spor yöneticiliği. 
Öğrendim ki, tam dört dönemdir, Çorlu Bakkallar Odası Başkanlığı, Tekirdağ Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Çorlu Sinoplular Derneği Başkanlığı, Musiad Başkan Yardımcılığı ve Çorluspor Başkanlığı görevlerini yürütüyor.
Sordum; bir formaya o kadar parayı neden ödediniz, diye?
“Ben de Sinopluyum ve şehrimin takıma destek olmak gibi bir sosyal sorumluluğum var.”  

O sene bu sene!

İstanbul'da en fazla hangi şehirden insan var, diye bir araştırma yapacak olursanız, Sivaslılar ilk sırayı alır. Ancak İstanbul'daki yaklaşık 600 bin Sinopluyu temsil eden Küçükçekmece Sinopspor, "O sene bu sene" mottosuyla 3. Lige selam gönderen muhteşem bir dayanışma gecesi düzenledi.  Küçükçekmece Sinopspor Kulüp Başkanı Rafet Orhan ve ekibiyle iftihar ettim. 
Naçizhane ben de davetliler arasındaydım. 
Dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, bizim efsane spor adamı Serhat Karadağ'ın ifadesiyle "sporun birleştirici gücü"nün önemini orada daha yakından gözlemledim. Süper Lige odaklanan ve onun dışında bir spor olayını düşünemeyen ulusal medya için de iyi bir tecrübe oldu.
O dayanışma gecesinde spor adamlarının yanı sıra siyasetin renkli simaları özetle sağdan soldan kimler kimler yoktu ki?
AK Parti eski Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, MHP İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar, 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ın oğlu ve eski milletvekilimiz Ahmet Özal, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Recep Şencan, İstanbul Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, müsteşar Mustafa Kemal Zengin, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Gürsel Akpınar, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Gürbüz, İASKF Başkan Vekili İbrahim Mamati, SİAD Başkanı Turgay Öztürk, SİYAD Başkanı Adnan Çeliker, gazeteci dostam Mevlüt Yüksel, reklamcı Hulusi Derici ve Adil Yıldız ile Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği, gurbetçiler, 57 taraftar grubunun yanı sıra çok sayıda kişi. Katılımcıların hemen hepsi Küçükçekmece Sinopspor'un yükselişi için gönülden destek verdi, işin güzel tarafı burasıydı. 
Dahası Küçükçekmece Sinopspor Kulüp Başkanı Rafet Orhan'ın, "Küçükçekmece Sinopspor'u 3. Lige çıkarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sizlerden özveri ve destek istiyorum. Kimsenin cebinde gözümüz yok ama ortak aklı harekete geçirerek gerçek bir sinerji ortaya çıkarmak istiyoruz" ifadeleriydi.

Bir formaya 159 bin lira ödeyen adam!

Bir formaya 159 bin lira ödeyen adam!

Bir formaya 159 bin lira ödeyen adam!

Bir formaya 159 bin lira ödeyen adam!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.