Gelecek böyle mi kurgulanır?

A -
A +

Ne güzel kafadan maça Cengiz’in golü ile başlamış 1-0 öne geçmişsin neden devamını getiremez de peş peşe goller yersin devre dolmadan? Aferin Serdar!
Dikkat; siz İtalya'nın son Avrupa Şampiyonu olduğuna bakmayın!
Malum Kuzey Makedonya play-off turunda Çizme'nin karizmasını çizdi. İşte o 10 oyuncusunu değiştiren İtalya, takım oyunu oynuyor A Milliler ise zayıf, dağınık ve dirençsiz.
Geleceğin takımı bu mu? Mancini “hamle” adına İtalya’nın kimyası ile oynamasa daha da zorlanacaktık.

Eski oyun, eski takım

Tamam 'hazırlık' maçı bu ama asıl önemli tarafı 2024 Avrupa Şampiyonası için kadro ve oyun sistemi olarak nasıl bir gelecek kurgulaması içine gireceğimiz değil miydi?
Stefan Kuntz'un 3-4-2-1 sistemi ve seçtiği on bir, ilk bakışta 'gençlik arayaşı'nı işaret etse de "gelecek kurgulaması" adına ümit olabilecek yenilikten inanın uzaktı.
Kerem, Dorukhan ve Rıdvan bir varlık gösteremedi. Serdar hamlesi olmasa Kaptan Hakan’ın iki şutu dışında heyecan duyacağımız muhteşem bir gelecek hikayesi de sunamadı millîler. Yazık.

Enes kendini göstermeli

Arayışın 'yeni' tarafı -Kaan, Merih, Çağlarlı üçlü savunmada ısrar edilmeli mi, asla. Açık söyleyeyim İtalya'ya karşı hiç kazanamayan Türk Millî Takımı’nın tarihi zaferlerin başlangıcı olabilecek bir adım atması bu anlayışla hayaldi. Abdulkadir Ömür, Yusuf Yazıcı olsa değişir miydi bu, sanmıyorum. La Liga'nın en çok gol atan ikinci oyuncusu Getafeli Enes, Cengiz’e asist yapsa da bu haliyle; asla Burak olamaz. Çünkü ne o La Liga'daki hava topu hakimiyeti ne de kendine özgü gol vuruşları var. Enes’in ay yıldızlı ekipte kendini bulması için önce zihninde duvarı aşması lazım.
Siz, tarihin aktörleri unutmayın; yol uzun, fırsat az ve bir daha deneme şansı yok.

MAÇIN ADAMI: Cengiz Ünder

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.