Maç ve hakeme bak!

A -
A +

Arızalısı ve cezalısı çok fazla olan Galatasaray, Aykut Kocaman hoca ile “Kolay yemem, kolay da atamam” prensipleri üzerine kurulacağı zaten belli olan Konyaspor karşısında mutlaka zorlanacak hatta kazaya bile uğrayabilecek durumdaydı. Hemen teknik nedenini açıklamakta yarar var.
Galatasaray kadrosu yüzde yüz tamam olsa dahi, kendi yarı alanını kademeli olarak çabuk kapatan Türkiye’de hiçbir takımını kolay kolay yenemez. Galatasaray’ın kolay galibiyet formülü sadece uzunluğuna yani dikine derinliğine geniş saha bulması hâlinde mümkündür. Kayseri maçını şöyle bir hatırlayalım. Çünkü rakibi sözüm ona baskı altına alarak yani defalarca pas yapıp top gezdirerek rakibini iyice biriktiren Galatasaray hangi fiziksel mücadelede öne çıkacak yüksek top erbabı oyuncuyla gol atabilir ki?
Dün akşamki kaza golünü de şöyle bir hatırlarsak, teknik yorumumuzun doğru olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaz mı? Tabii bu oyun iki taraf için de sahnelenirken net gol pozisyonlarını Konyaspor’un kaçırdığını da görürüz. Ancak ne var ki Konyaspor bana göre penaltıyla alakası olmayan bir pozisyonda Türkiye’nin en zayıf hakemi Hüseyin Göçek’in penaltı kararıyla oyunu sahada olduğu kadar tabelada da eşitlendi.
Slimani’nin küfürlerini raporlarında yazamayan Hüseyin Göçek, penaltı kararında da Serdar Aziz’i kırmızı kartla saha dışına attı. Sonuçta Aykut Hoca ile sahnelenmesini devamlı olarak seyredeceğimiz oyun Konyaspor’a beraberlik getirirken, yukarıda da detaylı şekilde yazmaya çalıştığım oyun yapısıyla Galatasaray lig şampiyonluğu adaylığını erken terk edecek gibi görünüyor.


MAÇIN ADAMI: Hüseyin Göçek (!)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.