“Kim Milyoner Olmak İster” ve acı gerçek!

A -
A +

atv’nin yıllardır süregelen yukarıdaki başlıkta adı geçen yarışması hâlâ aynı forsu ile devam ediyor. Bendeniz de kaçırmamaya özen göstererek izliyorum. Ancak ne var ki yakında vazgeçme kararı alabilirim. Neden mi? Bir veya birden fazla üniversite bitirmiş, göğsünde önemli rozetler taşıyan, önemli iş-güç sahipleri 500 liralık sorularda bile seyirciye başvuruyor. Bu nasıl mı oluyor? Şundan; özellikle son 30-35 yılda benim ülkemde çok ciddi bir genel kültür fukaralığı ortaya çıkmıştır. Acaba zengin televizyon yayıncılığı aile içi sohbetlere son verdiğinden mi?

Ali Bey sen nasıl başkansın öyle?
Salı günü Saracoğlu Stadı’nda Ersun Yanal’ın sözleşme töreni vardı. Şöyle göz ucuyla bir bakayım dedim. Bakmaz olaydım! Ali Koç bey diyorlar ki “Gerekirse Avrupa Kupalarına katılmayız. Ama iyi ve uzun yıllar yaşayacak bir takımla şampiyon oluruz.” Yani çuvalla parayı sokağa atıp Finansal Fair Play’i falan tanımayız demek istediler. Yazıklar olsun! 110 yıllık ezelî rakibiniz hem UEFA Kupası’nı, hem de Süper Kupa’yı kazanarak tarih yazacak, siz ise yerli mallarla övüneceksiniz?

İslam Çupi’den Ali Koç’a...
Yukarıdaki satırlardan sonra şimdikileri yazmak şart oldu. Rahmetli İslam Çupi’nin  şu anki Fenerbahçe Stadı’nın basın tribününde malum satırları yer almaktadır. Ancak aynı İslam Ağabey vefatından çok kısa bir süre önce şu satırları da yazmıştı Ali Bey... “Türkiye’de bütün şampiyonluk rekorları elinden uçmuştur. Ne kalmıştır isminden başka bu vatanda... Başka takımlar UEFA Kupası’nı, Süper Kupa’yı müzelerine götürmüş iken yerli tenekelerle çocuğu nasıl Fenerbahçeli yaparsınız?”

Acaba Avcı ve ekibine geri kalmak mı uyar?
Sorunun cevabını özellikle araştırmacı arkadaşlar bulmaya çalışsınlar. Başakşehir’in şampiyon olabilmesi için sanki son haftaya iki puan geriden gelip üsttekini yenmesi ve onun yenilmesini beklemesi gerekiyor gibi... Çünkü özellikle bizim ligde öyle bir stresi taşımak zordur. Ama bir de seyircinin olmayışı ile basında yeteri kadar büyük gösterilmemek avantajı da var... Ne dersiniz?

G.Saray’ın aklı başına geldi mi?
Galatasaray, Başakşehir maçında ilk yarı çok eski yılların büyük oyunlarından biriyle geçti. Topluca gitti, topluca geldi. Rakibine yakın oynadı. Zaten ilk yarı faullerdeki ciddi farklılık da bunu söylüyor. İkinci yarı ise daha küçük bir alanda oynayarak dinlenip saldırdılar. Tabii ki Rodrigues’in çıkmasıyla ve özellikle bu değişiklik yüzünden Feghouli’nin kenara geçişi de etkiyi azaltan faktör oldu.

Siz kör ve sağır mısınız?
TBMM’nin cumartesi günkü yayınına şöyle bir bakayım dedim. O da ne? Dört adet CHP’li kadın milletvekili Ulaştırma Bakanı’na öyle sorular yönettiler ki, sormayınız. Hele hele Ulaştırma Bakanı’na olur mu? Hanımlar, hanımlar; siz eskiden İstanbul’dan İzmir’e otomobille kaç saatte giderdiniz? Acaba bu ülkede bugünkü iktidar işbaşına geldikten sonra kaç havalimanı hizmete açılmıştır? En iyisi siz kafanızı kumdan çıkarınız!
Pardon unutuyordum be; Şimdiki adı 15 Temmuz olan köprüye de karşı çıkmış, sonra da utanmadan üstünden geçmekte yarış etmiştiniz.

Gökhan Gönül ile Caner’den sorular!
Yok yok bu soracaklarımı onlar sormayacak. Yani, Şenol Hoca’m, mademki ülkenin son on yıldaki bu iki beki bir kırk beş dakika da olsa böyle oynayabileceklerdi, niçin maç 0-0 iken sahada yoklardı? Devamla; elindeki dört adet santrfordan kullanabileceğin galiba Mustafa Pektemek’ten başkası değil..

VAR rezaleti!
Yahu beyler; Beşiktaş’ın sayılmayan golünden önce top dokuz dokunuş yaşadı. Daha ofsaydın doğduğu ilk anda hakemi uyarıp oyunu durdursanız ya. Ama diyeceksiniz ki top durmadan bunu yapamayız. Gelin bu değişikliği yapınız. Yoksa çok komik değil, acıklı oluyorsunuz.

Bir Sosa ile takım mı yıkılır?
Son haftaların alkış toplayan takımı Trabzonspor, Sosa sakatlanıp çıktıktan sonra eleştirilen hâline dönüverdi. Ünal Hoca’nın bir an önce böyle durumlar için yeni planlar yapması gerekir. Yoksa zirveyi tehditten dönülür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.