İşte Çiğdem Karaaslan!

A -
A +

Geçtiğimiz perşembe günü Başkan Erdoğan’ın Ankara’daki “11 önemli iş” programını sunuşundan önce A Haber’in röportaj konuğu Çiğdem Karaaslan idi. Müthiş keyifle ve imrenerek izledim. Keşke dedim, benim kızlarım, şimdi torunlarım böyle bir çizgide olsalar... Harika bir Türkçe ve konu geniş bilgisi... Kendileri Samsun milletvekiliymiş. Haaa sanırlar ki yakın tanıdık. Asla... Bir daha yolda görsem tanıyamazsam şimdiden özür dilerim. Helal sana Tayyip kardeşim, neler bulup çıkarıyorsun be! Pardon be; başı da açık idi haaa Çiğdem Hanım’ın... En büyük sıkıntım ve derdim, Tayyip kardeşimden sonra kim idi? Şimdi sıkıntımdan bir eksilme daha oldu. Ülkemin geleceği emin ellere geçmiştir çoktan...

Yayıncı kuruluşun uçan adamları!
Önce hemen onu yazayım. Yayıncı kuruluşta yorum yapan iki teknik direktör var. Kulüpler takımlarını yüceltebilmek (!) adına neden bunları işbaşına getirmezler? Devamla, Alanyasporlu siyahi oyuncunun attığı golü övmekle bitiremediler. Hem de Sergenvari yorumu ile... Devre biterken adam top benden gitsin de, Galatasaraylı kapmasın diye öylesine vurdu... Muslera yarım adım önde olsa, göğsüyle tutacak neredeyse...

Şenol Hoca’m yine anlamadım!
Geçen haftaki köşemde Şenol Güneş hocamın yaptığı değişiklikle takımı çorbaya çevirdiğini yazmıştım. Bu yüzden de iki puan uçmuştu içerideki maçta. Antalya’da da aynısı oldu ama skor kendi kalesine harika (!) bir gol atan  Salih sayesinde patladı... Caner’in yerine Larin... Hem de 3-1 galip iken... Güven’in yerine Medel, hem de 4-1 galip iken... Neyse ki arka dörtlü ve Atiba vardı sahada... Kagawa mı? Eh geldiği yer belli...

Kimdir bunlar Ali Bey?
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son Yüksek Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmanın bir yerinde şöyle dedi: Bırakın yönetime gelmek, bazı iç mihraklar medyadaki iş birlikçileriyle kulübü ele geçirmek için yoğun faaliyet içindeler... Vay canına! Ali Bey; Bu kişilerin isimlerini açıklamak zorundasınız. Tabii ki medyadaki iş birlikçilerinin de... Herkes bilsin, öğrensin. Öyle ya kime selam verdiğimizi, kimin elini sıktığımızı bilelim. Bu sapıklardan uzak duralım. Değil mi? Yoksa inanasım yoktur bilesiniz.

Başın sağ olsun Hoca’m!
Fatih Terim hocamın babası Talât Bey rahmetli olmuşlar. Başta Hoca’m olmak üzere bütün aileye başsağlığı diler, merhuma Allah’tan rahmet dilerim. Hoca’m bu arada futboldan uzaklaşamam bunu bilirsin. Yunanlı santrforu daha dün almışsınız ve 48 saat geçmeden, hem de Alanyaspor deplasmanında ilk on bire koyuyorsunuz. Kimi keserek? Son maçların golcüsü Sinan’ı... Fatih Hoca’m, bu Yunanlı daha yakınındakilere hangi dilde sesleneceğini bilmiyor. En azından pas alıp vermek adına... Bu arada Alanyaspor’un klasmandaki yerine kanmayınız. İyi bir hoca ile ilk beşin takımı olabilir.

Koşmak yetmez, görüş gerekli...
Göztepe çok koşuyor. Ama kenarda maçı seyirciden daha fazla seyirci olarak izleyen hocası var. Takımının sol tarafının ilk yarıda felç edilişine seyirci mi seyirci... Geri dörtlüsü sayesinde ucuz kurtuldu. Fenerbahçe’de mi? Ersun Yanal son maçı kazanan kadrosunun sadece sol arkasını değiştirmişti. Çok artı pas yaptı ama öndeki tutukluk yüzünden sadece 2-0 kazandı. Bu arada Dirar’ın ne olduğunu da sanırım önce Comolli, sonra da onun dümeninde gidenler görmüştür. Tek eleştirim, Sadık’ın o darbeden hemen sonra kenara alınmayışınadır. Maç akşamı tenkit yazımda da değinmiştim. Nitekim 15 gün yok...  Pardon unutmadan; Bu Ayew’in babası kimdir Ersun Hoca?

Kim Milyoner Olmak İster işkencesi!
Seyretmeyeyim diyorum dayanamıyorum. Ama geçtiğimiz cumartesi isyan ettim. Nice yüksek öğrenim mezunları, nice yüksek sınıftan olanlar neleri bilemediler bir bilseniz. Bence sebebi de şudur: Evlerimizde artık büyüklerin sohbeti, tartışması bitmiştir. Televizyon ve cep ekranları ülke insanını teslim almış ve genel kültürü de sıfıra sürüklemiştir. Hatta yalan haber ve vıcık vıcık dedikodu ile kafaları yemiştir. Çocuklarımız da artık büyükler gibi bu iki ekranın kurbanı olmuşlardır. Halkımız arasındaki diyaloglar, sohbetler bittiğinden “Becayiş”i telefonla bağlanan doktorlar bile bilememektedir. Pazartesi de aynen devam etmiştir bu acıklı tablo... Yazık!

Başakşehir kiminle oynadı?
Yok yok Akhisarspor değildi liderin rakibi... Asıl rakibi göbeği gerçek stoperlerden mahrum kalmış takımını uzun ve geniş alanda oynatan Akhisarspor teknik direktörü idi... Cezası mı? Yahu o kadar as oyuncusu olan lider tabii ki elini kolunu sallaya sallaya, hatta kale içinden gol atarak kazanacaktı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.