Hepsi yalan bu sahi

A -
A +

Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz acaba alt kademedeki ligin mücadelesini verirken bu kadar rahat olabilmiş miydi? 


Geçen yılın üç kupalı şampiyon Galatasaray neredeyse ikinci lig günlerinden Süper Lige geçerken takımının yarısını değiştirmiş Denizlispor karşısında peşin favori gösteriliyordu. Ama unutulan bir gerçek vardı. O da lig maçları ile özel maçlar arasında bulunan dağlar kadar fark... 
Galatasaray'ın dün akşamki ilk on biri ile benim sezon başı falan demeden saptadığım bir oluşum var, o da Seri'nin ön liberoda soluksuz kalacağıdır. Hâl böyle olunca arkadaki tandemle önündeki uzun ve geniş boş alanda hele hele rakipte hareketli adamlar varsa ciddi sıkıntıya düşüyor. 
Jimmy Durmaz bu takımın oyuncusu olamayacaktı da sanki sahada olmasa daha çok "İşe yarayacak" Diagne'yi de dikkate alırsak Galatasaray'ın bu maçı ilk yarıda sekiz kişiyle oynamaya çalıştığının altını çizelim. Hele hele Marcao da biraz evvel yukarıda değindiğim boş ve geniş alan arızasının kırmızı kartla mağduru olunca, Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz acaba alt kademedeki ligin mücadelesini verirken bu kadar rahat olabilmiş miydi? 
Denizlispor'un yeni adamı Barrow müthiş. Zeki Yavru zaten tanıdık ama daha önemlisi Denizlispor'da hangi aklın ithalatıdır bilemem ama Sapunaru, Lopez ve Rodallega üçlüsü bu takımın eski yerine dönmemesini sağlayacak oyunculardır. Bu arada hakem Abdülkadir Bitigen'in çok dikkatli ve yakından izlediği Diagne artistliğine VAR'dan gelen uyarı üzerine penaltıyı çalmasına sanıyorum adaletin de itirazı oldu. Sonuçta Denizlispor, Galatasaray'ı açılış oyununda mağlup ederken, sakın ola ki kimse şampiyonun 10 kişi kalmasını bağlamasın bu sonuca. Galatasaray teknik heyeti ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle oluşan on biri maçın başında tercih etseydi sarı-kırmızılı ekip o zaman şampiyon gibi oynayabilirdi. 

Maçın adamı:Recep Niyaz

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.